Продължавайте да строите и шеста, рецесия така се бори –

...
Продължавайте да строите и шеста, рецесия така се бори –
Коментари Харесай

Борисов: Рецесия се бори с нови заводи

" Продължавайте да строите и шеста, криза по този начин се бори – с нови фабрики, квалифицирана работна ръка и хонорари, които да подхождат на хората, които работят тук ". Това посъветва министър председателят Бойко Борисов управлението на АББ в България, които откриха 5-тата си индустриална база у нас - в Петрич.
Там ще се създават артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане. В базата ще се отворят над 400 нови работни места. Към момента компанията има над 2800 чиновници в България.
Борисов акцентира, че с финансовия министър Владислав Горанов още отпреди една година се тревожат за рецесията, в която светът влиза.
" Но в случай че се тревожиш, ще спреш да работиш и нищо положително не те чака ", означи министър-председателят Бойко Борисов и изясни, че българската стопанска система се развива. За образец даде завода за 300 млн. лева, който откри в понеделник в Пещера.
„ Вие сте пристигнали по „ Струма “, видели сте десетки багери, валяци, които не престават да доизграждат автомагистралата до Кресна. Така че Петрич ще стане на един час път от София “, сложи акцент министър председателят Борисов и върху развиването на инфраструктурата в района.
След церемонията в новия цех министър-председателят Бойко Борисов прегледа археологическите изследвания на един от най-значимите археологически обекти „ Античен град Хераклея Синтика “, който се намира в местността „ Рупите “. През август т. година държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2019 година в размер на 100 000 лв. за продължаването на разкопките на обекта.
На терен екипът от експерти сподели на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР