Продължават засилените проверки на Българската агенция по безопасност на храните

...
Продължават засилените проверки на Българската агенция по безопасност на храните
Коментари Харесай

Д-р Галя Викьова обясни как да разпознаем прясното мясо в магазина

Продължават засилените инспекции на Българската организация по сигурност на храните във връзка празниците. Ще се инспектират предприятия за произвеждане и търговия с храни, хранилища на едро, заведения за публично хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и тържища.

Целта е да се подсигурява сигурността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби, с цел да могат потребителите умерено да посрещнат празничните дни.

9 храни, които наложително би трябвало да ядем през януари

Д-р Галя Викьова от Агенцията по сигурност на храните посъветва потребителите да обръщат особено внимание на цвета на месото, осведоми Дарик.

" Това, което би трябвало да гледат е цвета на месото. Прясното месо има прелестен розово-червен цвят,телешкото е с малко по-тъмно червен цвят. Да няма ослизявания по повърхността, да няма засъхнала коричка. Също по този начин еластичността на месото - при слагане на пръста върху месото и натискане се получава една тръпчинка, която при прясното месо доста бързо се възвръща. Видимите мазнини са с бял до кремав цвят, при по-възрастните животни мазнината е малко по-кремава ", изясни Викьова.

Tоп 8 артикули, които ни вършат изтощени и сънливи

По време на празниците Агенцията по сигурност на храните ще има дежурни екипи. Те ще правят инспекции по сигнали за нередности, които потребителите ще могат да подават онлайн, или да употребяват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР