Продължават започналите тази сутрин протести в Барселона, Испания, като към

...
Продължават започналите тази сутрин протести в Барселона, Испания, като към
Коментари Харесай

Протести блокираха летище Ел Прат в Барселона и пътищата в Каталуния

Продължават почналите тази заран митинги в Барселона, Испания, като все още има сериозен брой стачкуващи и те се насочват към интернационалното летище " Ел Прат ". Блокиран е Терминал-1 на летището. Това оповестява пресцентърът на Министерство на външните работи.

По данни на испанските управляващи 10 души са ранени на летището, нито един от тях - съществено. Няма данни за потърпевши български жители.

По информация на посолството ни в Мадрид обстановката в Барселона от сутринта е динамична и непрекъснато се трансформира. Към момента на летище " Ел Прат " са били анулирани 67 полета. Персоналът за обслужване на клиенти на другите компании предлага на засегнатите пасажери да не напущат терминалите.

Към момента Каталунската транспортна работа осведоми за следните затворени от стачкуващи пътни артерии: C-31 (посока от Ел Прат към Кастелдефелс), B-210 край град Гава (провинция Барселона), C-17 край град Вик (провинция Барселона), народен път N-II край град Матаро (провинция Барселона), C-31/C-252 и GI-632 край град Вергес (провинция Жирона) и също по този начин C-37 край град Керол (провинция Тарагона), N-249 - сред селищата Есплуга де Франколи и Валс (провинция Тарагона), B-20 (булевард " Диагонал " ) и В-10 (квартал Барселонета посока Льобрегат) в самия град Барселона.-->

В испанските медии има информация, че една от протестиращите групи е оповестила готовност като насочва към 1200 автомобила и към летището в Мадрид " Барахас ".

От Министерство на външните работи поучават българските жители, които обитават в Каталуния или имат намерение да посетят тази самостоятелна област, да възнамеряват напредването си деликатно, като плануват сериозен времеви толеранс за постигане на задачата на пътуването си, изключително до интернационалното летище " Ел Прат " в Барселона. От там предлагат и да се заобикалят митингите и огромните скупчвания на хора, както и да се съблюдават напътствията на локалните сили за сигурност - полицията и  Гражданската армия.

Информация за затворени заради протестни дейности пътища може да се получи от Каталунската транспортна работа, като службата разгласява информация и на своя интернет уебсайт

Посолството на България в Мадрид, както и Генералното ни консулство в Барселона наблюдават обстановката и са подготвени да оказват подпомагане при нужда.

Българските жители могат да се свържат с посолството на България в Мадрид на телефони: +34 913455761; +34 913456651, дежурни телефони в извънработно време: + 34 913 455 761; + 34 913 456 651, с Генералното консулство на България в Барселона - на телефон 0034 619 217 097.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР