Продължават усилията за овладяване на обстановката след пожара възникнал в

...
Продължават усилията за овладяване на обстановката след пожара възникнал в
Коментари Харесай

Шефът на пожарната: Рискът от пожари в страната е висок

Продължават напъните за преодоляване на ситуацията след пожара зародил в хранилище за боклуци край Шишманци, община Раковски. Това съобщи шефът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов.

По думите му преди всичко е контролът на въздуха, като той посочи, че контролът е от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда и дейностите са съобразени с посоката напразно.

Николов изясни, че сега измервателната станция се намира в с. Болярино заради събитието, че вятърът е в тази посока.

Не са регистрирани сериозни равнища, рискови за живота на хората, само че е подходящо да бъдат уплътнени прозорците и вратите, до момента в който не дадем знак че ситуацията е изцяло безвредна, с цел да избегнем дискомфорт, акцентира още основният комисар.

По думите му противопожарната обстановка е тежка, както и заплахата на територията на цялата страна. Николов акцентира, че би трябвало да сме деликатни, с цел да не провокираме пожари.

По отношение на контрола на въздуха Николов разясни, че се чака промяна на посоката напразно в югоизточен и затова ще се включи нова контролна станция за следене на индикаторите на въздуха, като затварянето на прозорците авансово е в съгласие.

От Министерство на вътрешните работи регистрираха като доста значим и контрола на пътния трафик на автомагистрала " Тракия ". Те показаха, че от двете страни на придвижването - към София и посока Бургас са ситуирани екипи на пътна полиция, които имат задача навреме да уведомят още от Пловдив или от Стара Загора, в случай че видимостта бъде понижена.

Относно напъните за погасяване на пожара основен комисар Николов разясни, че е обезпечено задоволително количество вода, както и земна маса за затрупване и уединяване на горенето и достъпа на О2, разполагаем е нужната техника, като управлението на завода има подготвеност да обезпечи и спомагателна.

Докладите сочат, че огънят е под надзор, само че напъните ще продължат взаимно с доброволци и формирования от МО за цялостното му погасяване, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че през вчерашния ден, 12 август, избухна огромен горски пожар сред селата Брягово, Родопи и Любеново в Хасковско. По-късно стана ясно, че пожар е лумнал и край Дупница.

По-рано през днешния ден беше конкретизирано, че са изпепелени 3000 декара, като пожарът към този момент е овладян. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР