Продължават тежките боеве около Бахмут в Източна Украйна, който е

...
Продължават тежките боеве около Бахмут в Източна Украйна, който е
Коментари Харесай

Русия докладва успехи и още четири квартала на Бахмут

Продължават тежките боеве към Бахмут в Източна Украйна , който е нападнат от Русия от 10 месеца.

Руските войски са завладяли още четири елементи на града , заяви в неделя Игор Конашенков, представител на Министерството на защитата в Москва. От месеци Бахмут е подложен на взаимна офанзива от страна на съветската войска и наемническите сили " Вагнер ". Според личната им информация нападателите към този момент управляват към 85 % от града . Украинското управление упорства да задържи града, който в това време е значително опустошен. В утринното изказване на генералния щаб на Украйна удостовери, че пътят на доставяне, който употребяват е деен и под техен надзор.
 Киев: Все още направляваме един от пътищата към Бахмут
Киев: Все още направляваме един от пътищата към Бахмут

Ако падне градът, идната цел на Русия евентуално ще бъде Часов Яр

Нанесени са удари и в региони на Богдановка , рапортува съветското МО.

Игор Конашенков регистрира в типичния жанр на изброяване и редица други триумфи на съветската войска за последните 24 часа.

Основното е удар по трен на железопътна гара край Краматорск , при което са били унищожени до 200 тона муниции на ВСУ. Освен това е погубен и пункт за ремонт на военна техника в Сумска област, команден пункт край Белогоровка, Луганск .

В региона на Константиновка, Донецк, са унищожени повече от 200 украински военнослужещи и още към 280 са били евакуирани с пострадвания в друга степен на тежест. В цялата сводка по разнообразни посоки, Конашенков изброява убити над 310 украински военни.

Не може да се откри без значение удостоверение на известието на съветското военно командване. Украинските сили не удостоверяват за нанесени удари Краматорск и Белогоровка. 

Последно, към събота Киев продължаваше да твърди, че Украйна управлява основен маршрут за доставки към Бахмут. Това сподели боен представител за изданието " Дзеркало тижня ".

" В продължение на няколко седмици руснаците приказват за завладяването на " пътя на живота ", както и за непрекъснат надзор върху огъня върху него, сподели Сергей Череватий. Да, в действителност е мъчно там, само че отбранителните сили не разрешиха на руснаците да " отрежат " нашата логистика., съобщи той.

Бих желал особено да отбележа нашите граничари, които дружно с всички сили за защита и сигурност на Украйна пазят нашата страна и нашия народ в борбите в Донбас. Най-ожесточените региони са Маринка, Бахмут, Лиман . Благодаря ви, воини! Това съобщи през днешния ден във видеобръщението си украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ". 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР