Продължават строителните дейности по северното платно на ул. Филип Кутев

...
Продължават строителните дейности по северното платно на ул. Филип Кутев
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова провери строителните дейности по изграждане на ул. "Филип Кутев"

Продължават строителните действия по северното платно на ул. „ Филип Кутев " в сектора от ул. „ Атанас Дуков " до ул. „ Сребърна ". Трасето е с дължина от 600 метра и все още е построена подземната инфраструктура - канали, тръбна и ел. мрежа, отводняване, оповестяват от Столична община.

Извършена е реорганизация на съществуващия газопровод. Успоредно с улицата се прави промяна на река Драгалевска и реорганизация на мостовото оборудване. При подобаващи метеорологични условия през идната година ще бъде положен и последният износващ слой асфалт в сектора, ще се изградят тротоарите, дружно с осветлението и озеленяването.

Изграждането на южното платно на бул. „ Филип Кутев " от бул. „ Черни връх " до ул. „ Сребърна " ще стартира напролет. През това време придвижването ще се прави по две ленти в посока по новоизграденото северно платно.

Строителните действия на новия сектор от ул. „ Филип Кутев " започнаха след осъществяването на първия стадий от улицата сред ул. „ Атанас Дуков " до ул. „ Сребърна ". Ул. „ Филип Кутев " дружно с бул. „ Тодор Каблешков " са част от вътрешния градски кръг, който Столична община поетапно построява като един от стратегическите обекти, заложени в програмата на кмета Йорданка Фандъкова.

Улицата ще бъде с две нови пътни платна за придвижване и тротоари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР