Продължават строителните дейности на бул. „Васил Левски“ в участъка между

...
Продължават строителните дейности на бул. „Васил Левски“ в участъка между
Коментари Харесай

Строителните дейности на бул. „Васил Левски“ вървят по план 


Продължават строителните действия на бул. „Васил Левски“ в сектора сред ул. „Подвис“ и ул. „Девня“, оповестиха за Varna24.bg от Община Варна. До момента са сложени 658 броя водачи, построени са 1000 м тръбопровод и 1300 м битова и дъждовна канализация. Предстои строителството на мостовите уреди по бул. „Владислав Варненчик“, бул. „Сливница“ и ул. „Кракра“. Престои цялостна рехабилитация и главен ремонт на трасето от булеварда сред ул. „Подвис“ и бул. „Осми Приморски полк“ с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Припомняме, че страната отпусна на Варна 80 млн.лв. за грандиозното начинание, а Община Варна ще тегли в допълнение малко над 30 млн.лв. Според плана за новия бул., който бе оповестен на уеб страницата на общината, след ремонта равнището на бул.“Вл.Варненчик“ се резервира към съществуващо състояние, а бул.“В.Левски“ се „потапя“.

С създаване на бул. „Васил Левски“ в сектора от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ се прекосява по диагонал целият град, като се обезпечава директна връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част и курортните комплекси на града.

Пресичанията на новият сектор с всички напречни районни артерии – ул.“ Прилеп“, булевардите „Цар Освободител“, „Сливница“, „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се реализира на разнообразни равнища, като бул. „Васил Левски“ ще минава на долно равнище, неприкосновено и по този метод ще извършва предназначението си на скоростно трасе;
По цялата дължина на булеварда от ул.“Божур“/“Прилеп“ до ул.“Г.Пеячевич“/“Девня“ ще се извършва промяна на отводнителния канал, като същия се удълбочава и облицова и остава междинна разграничителна линия на двете обособени пътни платна на бул.“Васил Левски“.

Съществуващото мостово оборудване на ул.“Прилеп“ ще бъде отстранено и на негово място ще бъде построено напълно ново. Това се постанова от реконструкцията на отводнителния канал и от нуждата да се обезпечи премостване (надлез) на две платна с разделител, като общата широчина в напречно отношение е към 27м. Също по този начин се построяват и връзките – качване/слизане сред артериите единствено в и от посока Златни Пясъци.
На бул.“Цар Освободител“ – настоящото мостово оборудване е краткотрайно, с непълен отвор, странично от настоящето състояние на отводнителния канал, който в сектора е облицован, и като местонахождение и дълбочина не дава отговор на потребностите на капиталовия план. В това кръстовище реконструкцията е доста огромна, по отношение на съществуващото състояние. Поради близостта на двете улици – „Прилеп“ и „Цар Освободител“, същите нямат директна връзка между тях. За да се реализира такава ще се направи пробив от ул.“Кестен“, както и ще се продължава по ул.“Прилеп“ до ул.“Отец Паисий“ за развръзка на кореспонденциите.

По бул.“Сливница“ – все още съществува оборудване, което няма да дава отговор на капиталовото желание след построяването на бул.“Васил Левски“. Тук също се постанова разрушение на сегашният мост и построяването на напълно нов. В този транспортен възел всички направления са обезпечени, с минимални спорове /като конфликтни точки/.

За неприкосновено прекосяване на бул.“В. Левски“ на долно равнище, ще бъдат построени рампи за слизане и качване, както и велотрасе. Нивото на бул.“Вл.Варненчик“ се резервира към съществуващо състояние, а бул.“В.Левски“ се „потапя“. Разминаването на двете равнища още веднъж се реализира посредством създаване на ново мостово оборудване. Локалните платна се построяват на пилотни структури и обезпечават връзките на кореспонденциите, посока Център и посока Изход към Автомагистрала „Хемус“.

Ул.“Кракра“ – на пресичането с тази улица, все още, няма съществуващо оборудване, изпълненото такова е на ул.“Кап.Райчо“. С актуалната инвестиция се построява напълно ново мостово оборудване – надлез, който е съгласуван с бъдещото предугаждане на регулационните проекти и концепцията на Общ устройствен план на града. В общия проект е планувано прекосяване на ул.“Кракра“ през цялата територия на региона и през Западна промишлена зона, като районна артерия.

С построяването на оборудването към бул.“В. Левски“ на този стадий ще се приготви и бъдещото прекосяване на ул. „Кракра“, а съществуващото оборудване на ул.“Кап. Райчо Николов“ ще се реконструира за пешеходно придвижване.

Връзка и преход от бул.“В.Левски“ с ул.“Георги Пеячевич“ към ул.“Девня“ – Разстоянието от към 200м. е решено посредством сливане в кръгово кръстовище/а, посредством гладко прекосяване на транспортните потоци от бул.“Левски“ към ул.“Девня“, за бърз изход/вход от града. В този сектор се постанова построяването на 2бр. спомагателни мостови уреди, при пресичането на дерето. Зоната сред двата булеварда – „Девня“ и „В.Левски“ ще се залеси и благоустрои за по- привлекателен образ на града в региона.

Наред с огромните мостови уреди по трасето, общо 7 бр., огромната дължина на пилотните структури при рампите за слизане и качване – към 3 300м., забележителната реорганизация и удълбочаване на охранителния канал /‘Франга дере“/, се построяват и реконструират всички подземни връзки като водопроводи и канализации, електроразпределителни и телекомуникационни трасета.

Трасето на булеварда се пресича от съществуващия II-ри Горнопоясен колектор с диаметър 1500 мм. стоманобетон, отвеждащ отпадните води на към 60% от територията на града, който не може да бъде реконструиран. Това постанова равнището на отводнителния канал да бъде съобразено с него. По трасето на булеварда ще се изградят също и: ново улично осветяване – модерно с LED осветители, велоалейна мрежа, пешеходни трасета, както и пресичания, посредством създаване на пасарелки над равнището на булеварда.

Изграждането на бул. „Васил Левски“ е най- огромният инфраструктурен план във Варна от десетилетия. Проект със стратегическо значение за града. Новоизграденият сектор на булеварда дружно със съществуващият все още ще обезпечи директна връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част на града и ще бъде основен разпределител на вътрешноградското придвижване сред периферните региони и обичайните градски територии.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР