Продължават сраженията по цялата фронтова линия в Нагорни Карабах. Това

...
Продължават сраженията по цялата фронтова линия в Нагорни Карабах. Това
Коментари Харесай

Армения планира да признае независимостта на Нагорни Карабах

Продължават сраженията по цялата фронтова линия в Нагорни Карабах. Това заяви през днешния ден прессекретарят на арменското министерство на защитата Шушан Степанян.

„ Противовъздушната защита в Нагорни Карабах е свалила два противников безпилотни летателни апарата над Степанакерт “, съобщи Степанян, представена от ТАСС.

На конференция по-късно министър председателят Никол Пашинян разгласи проектите на страната да признае противоречивата зона за самостоятелна. „ Има и възможност за образуване на боен и политически съюз с Карабах “, разяснява той.

На собствен ред министерството на защитата на Азербайджан заяви, че от 08:00 ч. локално време тази заран военните сили на Армения обстрелват град Тертер, близо до линията на контакт в сепаратистката територия. Вчера е била свалена ракетна система C-300 на Армения в региона на село Шушекенд.

Ситуацията сред двете страни съседки продължава да се усложнява, откакто на 27 септември Азербайджан съобщи, че позициите му са подложени на просторен обстрел от Армения, която на собствен ред съобщи, че азербайджанската войска провежда атака в посока Нагорни Карабах, в това число към административния му център Степанакерт. Страните оповестиха за жертви, вкараха военно състояние и оповестиха готовност на армията.

До момента починалите са минимум 80.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че страната му има подготвеност да окаже всевъзможен тип поддръжка на Азербайджан. „ Казахме, че сме с тях и на масата за договаряния, и на бойното поле. Това не са празни думи “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР