Продължават споровете около решението на Административния съд в Сливен да

...
Продължават споровете около решението на Административния съд в Сливен да
Коментари Харесай

Лекар: Ваксинирайте децата, лечение няма

Продължават разногласията към решението на Административния съд в Сливен да разгласи за дискриминация неимунизирано дете да не бъде позволено до детска градина.
Българският лекарски съюз поддържа желанието на здравния министър да апелира това решение, разгласи пред Нова телевизия доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз.
„ Ваксини би трябвало да се поставят, тъй като се поставят за болести, за които няма друго лечение”, съобщи доктор Брънзалов.
„ Една част от децата не могат да образуват, макар имунизацията, задоволително висок титър на антителата, с цел да могат да се предпазят. Друга част от децата имат противопоказания за слагането на въпросната ваксина, на тях не би трябвало да бъде поставяна, само че те са в риск”, съобщи доктор Брънзалов.
По думите му е реализирана 95% ваксинално покритие при децата, само че има към 5%, които се пазят от останалите 95%, с цел да не се появи въпросното болести. „ Това са съществени болести, това не е хрема”, предизвести лекарят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР