Продължават споровете около предлаганите промени, регламентиращи дейността на автошколите. Инструктори

...
Продължават споровете около предлаганите промени, регламентиращи дейността на автошколите. Инструктори
Коментари Харесай

Автоинструкторите готвят нов протест

Продължават разногласията към предлаганите промени, регламентиращи активността на автошколите. Инструктори заплашиха с нов митинг, в случай че наредбата не бъде свалена, съобщи Българската национална телевизия. От транспортното министерство считат, че пакетът от ограничения ще увеличи качеството на образованието и ще пресече порочни практики в сивия бранш.

За следващ път представители на автошколи, Министерство на вътрешните работи и министерството на превоза пробваха да намерят решение против черната статистика на пътя.

" Това, което става с младите водачи по пътищата не може да продължава. Грешката е по цялата линия на образование ", съобщи Ангел Попов, заместник-министър на превоза.

" Не може да има образователен център на шестия етаж в жилищен блок ", счита Бойко Рановски, ИА " Автомобилна администрация ".

Затова от автомобилната администрация оферират пакет от ограничения, измежду които нова безвъзмездна осведомителна система, която ще разрешава прецизен надзор на часовете по кормуване. В наредбата обаче попадат условия за трудови контракти на преподавателите, както и колите да са благосъстоятелност на школите. Засега браншът остава разграничен.

" Това нищо общо няма са качеството на подготовката. Има 3% отрасъл, който е влезнал под кожата на администрацията и вършат разпоредба, която е в прорез с условията на сектора ", сподели Стефан Малковски от съдружие Национален автоинструкторски съюз.

" Статуквото е такова, че промени би трябвало да има, тъй като обществото е пострадало от това, че те живуркат, не се развиват ", съобщи Красимир Георгиев от Асоциация за подготовка на автомобилистите в България:

И до момента в който разногласията не престават данните на " Пътна полиция " демонстрират, че за първите 9 месеца на годината в страната са станали над 20 000 произшествия, а починалите са малко над 300. Над 2000 са авариралите със стаж 1 година, а над 1500 със стаж 2 години.

" 60% % от курсистите не стигат до образование на автомагистрали. 55% декларират, че не са карали нощно време и в условия на понижена видимост, мъгла, дъжд и по този начин нататък ", разгласи Румен Дунев от Сдружението на автоекспертите по пътна сигурност:

От автомобилната администрация обявиха, че публичното разискване на наредбата е изтекло на 14 октомври. От 24 направени оферти 10 са били за премахването ѝ, добавя БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР