Продължават следствените действия в имота на арестувания Иван Пачелиев в

Продължават следствените действия в имота на арестувания Иван Пачелиев в ...

Бившият легионер от Орешник го закъса, заради изпълненията си може да влезе на топло за....

Продължават следствените действия в имота на арестувания Иван Пачелиев в тополовградското село Орешник. От районната прокуратура в Тополовград отказват информация за намерено незаконно оръжие, боеприпаси и взривни вещества. Вече е повдигнато обвинение срещу бившия легионер за възпрепятстване на органите на реда.

"Лицето бе задържано за 24 часа по закона за МВР. Предстои повдигане на обвинение затова, че е употребил заплашване с цел да принуди орган на властта да пропусне нещо по служба или да изпълни нещо", коментира по-рано през деня председателят на Районната прокуратура в Тополовград Неда Михалева.

За това обвинение законът предвижда 6 години лишаване от свобода. Мъжът беше задържан снощи, след като се беше барикадирал в дома си, а преди това стреля по полицаи.

Иван Пачелиев е затворен и необщителен човек. Често стрелял със законно притежаваното оръжие и имало оплаквания от съседите, твърди кметът на селото Тодорка Арнаудова.

"Иначе е кротък човек, не контактува обаче изобщо с хора, не контактува дори с най-близките си. Има леля в селото, има други близки… Не се събира с хора, никой не отива в тях. Той има немного тежки прояви. Доколкото знам и полицията са информирани, отрязал е главата на коня на някакви дървари и тогава се е водило някакво следствие", каза Арнаудова.

"Той е малко саможив, не можеш да контактуваш. Някой път може да те поздрави, някой път може и да не те поздрави", коментират хората от Орешник.

Арестуваният бивш легионер беше доведен в къщата си за провеждане на следствен експеримент. Засега няма данни за открити в дома му незаконно оръжие и взривни вещества.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg