Продължават следствените действия в имота на арестувания Иван Пачелиев в

...
Продължават следствените действия в имота на арестувания Иван Пачелиев в
Коментари Харесай

Бившият легионер от Орешник го закъса, заради изпълненията си може да влезе на топло за...

Продължават следствените дейности в парцела на задържания Иван Пачелиев в тополовградското село Орешник. От районната прокуратура в Тополовград отхвърлят информация за открито нелегално оръжие, муниции и взривни субстанции. Вече е повдигнато обвиняване против някогашния легионер за възпрепятстване на органите на реда.

" Лицето бе арестувано за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои покачване на обвиняване по тази причина, че е използвал заплашване за да принуди орган на властта да пропусне нещо по работа или да извърши нещо ", разяснява по-рано денем ръководителят на Районната прокуратура в Тополовград Неда Михалева.

За това обвиняване законът планува 6 години отнемане от независимост. Мъжът беше арестуван нощес, откакто се беше барикадирал в дома си, а преди този момент стреля по служители на реда.

Иван Пачелиев е затворен и неразговорлив човек. Често стрелял със законно притежаваното оръжие и имало недоволства от съседите, твърди кметът на селото Тодорка Арнаудова.

" Иначе е мирен човек, не контактува обаче въобще с хора, не контактува даже с най-близките си. Има вуйна в селото, има други близки… Не се събира с хора, никой не отива в тях. Той има немного тежки прояви. Доколкото знам и полицията са осведомени, отрязал е главата на коня на някакви дървари и тогава се е водило някакво разследване ", сподели Арнаудова.

" Той е малко необщителен, не можеш да контактуваш. Някой път може да те поздрави, някой път може и да не те поздрави ", разясняват хората от Орешник.

Арестуваният някогашен легионер беше доведен в къщата си за осъществяване на следствен опит. Засега няма данни за открити в дома му нелегално оръжие и взривни субстанции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР