Продължават шофьорските неволи с купуването на електронни винетки. Много от

...
Продължават шофьорските неволи с купуването на електронни винетки. Много от
Коментари Харесай

Да закупиш електронна винетка е цяло приключение, пълно с проблеми

Продължават шофьорските несгоди с пазаруването на електронни винетки. Много от устройствата, ситуирани в търговски обекти и бензиностанции, бяха отвън строя или даваха неточност.

Шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Светослав Глосов счита, че няма проблем. Дава образец с неработещ банкомат- това не значи, че банковата система се е сринала, разяснява Глосов. На този мотив водачите реагираха с въпроса дали в случай че банкоматът не работи, може да не си заплащат санкцията. Десетки сигнали за нередности са подали в Нова хора, откакто се пробвали да си платят пътната такса. Заради разнообразни проблеми, които е отчитала системата или не успявали да купят електронна винетка, или били таксувани двойно.

От АПИ осведомиха, че в такива случаи жителите могат да алармират нейните чиновници. Ако се откри, че системата е таксувала някого непозволено, средствата ще бъдат възобновени. От организацията са безапелационни, че срив в системата не е имало. Дончо Атанасов от управлението на АПИ увери по Нова, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. Електронната винетка се купува по три метода - онлайн, посредством мобилно приложение и на терминал.

Междувременно се разбра, че до 25 януари работна комисия на специалисти от АПИ и Столична община би трябвало да излезе с решение за винетките по Северната скоростна дъга (ССТ) в София. С това решение би трябвало да се удовлетворят настояванията както на организацията, по този начин и на общината по отношение на използването на сектори от републиканската мрежа на територията на общината, в това число и на ССТ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР