Продължават сериозните разговори по политики и сектори между четирите партии,

...
Продължават сериозните разговори по политики и сектори между четирите партии,
Коментари Харесай

Нинова: Работата по бюджета е най-важна, залагаме и дълбоките реформи в тригодишна рамка

Продължават сериозните диалози по политики и браншове сред четирите партии, които да образуват държавно управление, като имам вяра, че скоро ще имаме резултат. Това съобщи Корнелия Нинова по време на консултациите при президента Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че двете служебни държавни управления са дали опция за разкъсване на пороците на предишното с нов вид ръководство.

„ Положителната оценка, която дадохте на тази формула, когато предложихте служебното държавно управление да продължи, се надявам да я придвижите в съдружното правителство”, сподели Радев. Той сподели, че то има потребност от мощен обществен избор, каквито са упованията към Българска социалистическа партия. Радев изиска и мнението на Нинова за промените, които трябват в правосъдната власт и прокуратурата, защото е значимо да се знае и тяхната позиция.

„ Вече предложихме две незабавни ограничения, които засягат трите рецесии – здравна, обществена и икономическа. За нас най-важно е да стартираме работата по бюджет с грижата за хората, като в зимните месеци не ги оставим сами и да им помогнем с компесаторни мерки”, сподели Нинова. Тя съобщи, че главен акцент сега са тези ограничения, а дълготрайните промени ще се положат след превъзмогването на рецесията, само че въпреки всичко в този момент би трябвало да се положат основите.

„ Нашата позиция по връзки на правосъдната система я знаете. Да, казусът е систематичен и би трябвало да се лимитират пълномощията на основния прокурор, като има правосъден надзор на всички решения. Да се закрият спецправосъдието, да се направи промени КПКОНПИ. Но значими са и другите промени – нов здравен модел, преизчисляване на пенсии, повдигането на приходите, обучение и редица други значими политики”, сподели Нинова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР