Продължават сблъсъците по случая със спряната частна лаборатория за изследвания

...
Продължават сблъсъците по случая със спряната частна лаборатория за изследвания
Коментари Харесай

Лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“:  Антикорупционната комисия в НС изслуша страните в спора


Продължават конфликтите по случая със спряната частна лаборатория за проучвания на плодовете и зеленчуците на границата.

Пред парламентарната комисия по корупция от частната компания обявиха, че апелират пред съд заповедта проучванията на храните да се пренасочват към друга - държавната референтна лаборатория в София.

А депутатите още веднъж попитаха по какъв начин в последните 10 години лабораторията е била определена да движи доходоносния бизнес с проучванията и товарната активност при инспекциите на границата. За активността на лабораторията разказахме и в следствие на bTV.

Управителят на компанията със спряната лаборатория на „ Капитан Андреево “ Васил Димитров алармира парламентарната антикорупционна комисия, че е жертва на напън.

Според Димитров „ в работата на лабораторията не са открити нарушавания, просто му взимат бизнеса “.

В комисията питаха шефа познава ли притежателите на компанията, оперирали на границата последните 10 години, като назоваха имената Размиг Чакърян и Христофорос Аманатидис, прочут като Таки. Димитров съобщи, че „ не познава тези лица “.

bTV за следващ път потърси по телефона упоменатия съсобственик в първата компания наемател на границата Размиг Чакърян, само че той не дава отговор.

А шефът на Агенцията по храните Христо Даскалов съобщи, че през шестте дни, в които пробите от камионите на границата се изпращат в София, страната е генерирала близо 80 000 лв. спомагателни доходи от таксите.

По думите на Даскалов просто БАБХ е способният орган да издава заповед коя лаборатория да прави формален надзор.

Заради заповедта на държавната организация пробите от храните да се изследват в София, от петък тировете със зеленчуци и плодове на границата чакат с часове повече.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР