Продължават съвместните проверки на отдел Пътна полиция- СДВР, Изпълнителна агенция

...
Продължават съвместните проверки на отдел Пътна полиция- СДВР, Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Няколко институции със съвместни проверки на камиони в София

Продължават взаимните инспекции на отдел " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " и Столичният инспекторат на тежкотоварни коли, заяви БГНЕС.

Началникът на бранш " Контрол по паркирането " в Столичния инспекторат инж. Полина Асенова съобщи , че санкциите за физически лица са от 100 до 500 лева, а за юридическите - 700 до 20 000 лева Тя добави, че има събираемост на санкциите, само че за тях по-важна е предварителната защита и със удовлетворение отбелязва, че анализът на инспектората демонстрира, че понижава броят на нарушителите.

" В момента сътрудниците от организацията стопираха тежкотоварен камион, който е с мръсна ходова част и ще му сформират акт за определяне на административно нарушаване. Преди това бяха спрели други два тежкотоварни камиона. Единият получи два акта за това, че кара секта без чергило и беше със мощно нечиста ходова част ", сподели тя и добави, че от началото на годината са тествани 1289 тежкотоварни автомобила, като на 143 от тях са формирани АУАН.
 До 4 пъти над нормата е замърсяването на въздуха в София Обновена
До 4 пъти над нормата е замърсяването на въздуха в София

Причината - предстоящи високи равнища на фини прахови частици

Тя добави, че има събираемост на санкциите, само че за тях по-важна е предварителната защита и със удовлетворение отбелязва , че анализът на инспектората демонстрира, че понижава броят на нарушителите.

Попитана дали ревизират и димящи комини, тя изясни, че се занимават и с това и прикани хората, които имат информация за нерегламентирано изгаряне навън да алармират на т. 112. Увери, че реагират на такива сигнали 24/7.
 Снимка 507051
Тя посочи, че в частни домове не могат да влизат, макар че не били малко и случаите, в които самите притежатели ги допускали непринудено.

В множеството случаи обаче се оказва, че хората горят дърва, изяснява още тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР