Продължават сътресенията в бургаската структура на Продължаваме промяната, пише Сега.

...
Продължават сътресенията в бургаската структура на Продължаваме промяната, пише Сега.
Коментари Харесай

Кадър на „Промяната“ се оттегля от изборите след обвинения в хомофобия

Продължават разтърсванията в бургаската конструкция на " Продължаваме промяната ", написа " Сега ". Две седмици откакто някогашният народен представител от групировката Димитър Ташев разгласи, че няма да взе участие на изборите, същото направи и Бисер Русимов. Той заяви във Facebook, че се отдръпва от бургаската листа на партията.

Причините, заради които двамата се отхвърлят от предизборната конкуренция обаче са разнообразни. Ташев уточни, че единият от съдружните сътрудници на Политическа партия " Средна европейска класа " (СЕК) изцяло е узурпирал бургаската листа, което прави присъединяване му в изборите невероятно. Бисер Русимов пък се видя заставен да се отдръпна поради вълната от обвинявания, които кандидатурата му провокира в обществените мрежи.

Миналата година Русимов, който даде обещание да се заеме с икономическото развиване на морския град, взе участие в организацията на бургаското " Шествие в поддръжка на българското семейство " - контрашествие на първия ''Бургас Прайд''. Според очевидци Русимов е запалил знаме на ЛГБТИ-общността по време на контрамитинга.

''В листата за народни представители на ''Продължаваме Промяната'' в Бургас влязох, тъй като поддържам новият модел политици - почтени хора, които слагат публичния интерес пред персоналния, ежедневно'', написа Русимов. И добавя, че повода да се откаже от предизборната конкуренция не е ''защото Л. Г, Б. Т, деятели ме дефинират като хомофоб и ме нападат, а тъй като не желая омразата против мен в една кална политическа акция да повлияе на стойностни хора с по-благородни и високи дела от тази да влизат в суетни битки''.

Русимов приключва поста си с това, че застава зад идеята на Политическа партия ''за стопански мощна България и нов политически модел без корупция''.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР