Продължават събитията в Обединеното кралство, с които се отбелязва възкачването

...
Продължават събитията в Обединеното кралство, с които се отбелязва възкачването
Коментари Харесай

Кортежът с тленните останки на кралица Елизабет II пристигна в Единбург на път за Лондон.

Продължават събитията в Обединеното кралство, с които се отбелязва възкачването на престола на новия крал Чарлс Трети, както и поредицата прояви преди държавното заравяне на Елизабет Втора на 19-и септември.

 

Тленните остатъци на Елизабет II бяха придвижени от замъка Балморал, където кралицата умря на 8 септември. Погребението ще се състои на 19 септември в Лондон.

Ковчегът беше съпроводен от щерка ѝ - принцеса Ан.

За да могат повече британци да се сбогуват с кралицата, тленните ѝ остатъци ще останат в Единбург до на следващия ден следобяд. След това със аероплан на кралските военновъздушни сили ще бъдат превозени до базата Нортхолт във вторник.

Ковчегът ще бъде изложен за четири дни в Уестминстърското абатство. В идните дни крал Чарлз Трети ще посети Шотландия, Северна Ирландия и Уелс. Премиерът Лиз Тръс ще съпровожда краля на траурните церемонии.

Дъбовият ковчег беше положен в катафалка и пътува шест часа до двореца " Холирудхаус " в Единбург.

Междувременно скърбящите във Англия хората бяха призовани да не оставят плюшени мечета, балони или запалени свещи измежду оставените в символ на респект към кралицата цветя. Оставените в символ на респект цветя ще бъдат оставени на мястото, където са положени, до момента в който преминат всички церемониални действия и се чака те да бъдат отстранени от парковете от седем до 14 дни след датата на погребението на кралицата.

Принц Уилям, който стана принц на Уелс, организира телефонен диалог с премиера на Уелс Майк Дрейкфорд, като даде обещание да служи " правилно със примирение и почит " на уелския народ.

 

Кралят и кралицата консорт ще посетят през днешния ден Уестминстър, където членове на двете камари на Народното събрание ще изкажат пред тях съболезнованията си.

 

След това Чарлс и Камила ще отпътуват за Единбург. Там кралската двойка ще взе участие в процесията, която ще води тленните остатъци на Елизабет Втора в катедралата „ Сейнт Джайлс ”.

 

Ковчегът ще остане там за поклонение до вторник вечерта, когато ще бъде превозен със аероплан в Лондон.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР