Продължават реакциите на историческото обръщение на Бойко Борисов, в което

...
Продължават реакциите на историческото обръщение на Бойко Борисов, в което
Коментари Харесай

ВМРО предлага 6 промени в Конституцията

Продължават реакциите на историческото послание на Бойко Борисов, в което министър председателят предлага привикване на Велико народно събрание, нова конституция и смяна на правосъдната система. 6 основни промени в конституцията предлага Вътрешна македонска революционна организация. Те са:

 Образователен ценз
 Задължително гласоподаване
 Гарантирани права и поданство на всеки етнически българин
 Връщане на донаборната работа
 Гарантиране на фамилията като съюз сред мъж и жена
 Президентът да има право на законодателна самодейност и искане на избор на съмнение

Тези шест неща би трябвало да бъдат вкарани в дебата за промени на Конституцията. Нужен е публичен консенсус. Иначе Велико народно събрание за понижаване броя на депутатите и ограничение пълномощията на правосъдния министър е безсмислено, декларира в особено своя позиция ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Изявлението му бе оповестено във Facebook.

" От години ние от Вътрешна македонска революционна организация приказваме за това, че прозрачността на изборния развой и неговата философия стоят в основата на демокрацията.

Крайно време е да бъдем виновни и да упражняваме освен правата си, само че и да изпълняваме отговорностите си. Минималното равнище на начетеност при правото на глас дава най-малко дребна гаранция за изработен осведомен политически избор, а наложителното гласоподаване омаловажава купените цигански гласове и корпоративния избор ", споделя още Каракачанов.

Мотивите на Вътрешна македонска революционна организация за въвеждането на учебен ценз най-кратко могат да се обяснят със спазването на Конституцията. В нея е записано, че всеки български жител има и права, само че и отговорности. Според главния закон образованието в България е наложително до 16-годишна възраст.

Ако някой не извършва задължението си да приключи най-малко минимално равнище на обучение или да показа документ за преминат обучителен курс, който да подсигурява опцията на лицето да прави осведомен политически избор, то той не би следвало да има правото да избира.

Задължителният избор предизвиква всички български гласоподаватели да вземат участие в избора на това кой ще ги ръководи. Той ще понижи въздействието на етническите партии като Движение за права и свободи, чиито гласоподаватели са може би единствените до момента, които гласоподават „ наложително “, като и ще намали резултата на купените цигански гласове и на корпоративния избор, декларира още Каракачанов.

Институтът на фамилията би трябвало да бъде обезпечен и да има безапелационна отбрана против въвеждането на трети, пети или 30-и пол, изяснява водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Ето и цялостния текст на позицията на Каракачанов във Facebook:

По мотив изказването на министър-председателя Бойко Борисов за привикване на Велико народно събрание и за промени в Конституцията - дебатът към този момент е отворен. Но дано това да е първа стъпка към желаната от хората „ смяна на системата “. Още при започване на митингите аз заявих, че слушам рационалния, необременен от подмолни ползи глас на хората.

Ето за какво с цел да имат смисъл тези промени, аз, като ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, предлагам шест неща, които да бъдат обезпечени от Конституцията.

1 и 2 . Настоявам за учебен ценз и наложително гласоподаване, които да донесат повече смисленост и бистрота, а с тях и желаната от обществото смяна на ръководството. Крайно време е да бъдем виновни и да упражняваме освен правата си, само че и да изпълняваме отговорностите си. Минималното равнище на начетеност при правото на глас дава най-малко дребна гаранция за изработен осведомен политически избор. Не може необразовани хора против 50 лв. да дефинират бъдещето на децата ни. Въвеждането на наложителното гласоподаване от своя страна ще омаловажи купените цигански гласове и корпоративния избор.

3. Категоричен съм и ние от Вътрешна македонска революционна организация ще отстояваме позицията си за укрепването на фамилните полезности и брака, като съюз сред мъжа и дамата, както и слагането на фамилията в основата на всички нормативни документи, свързани с правата на децата. Институтът на фамилията би трябвало да бъде обезпечен и да има безапелационна отбрана против въвеждането на трети, пети или 30-и пол.

4. И защото през 2008 година Тройната коалиция в лицето на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори" промени Конституцията и отстраниха наборната военна работа, съм праволинеен, че тя би трябвало да се възвърне. Трябва да изправим една нелепост и да стартираме още веднъж да възпитаваме българската юноша в родолюбие и полезности. Това е част от пътя да отдалечим децата си от нездравословното въздействие на джендър идеологията. Връщането на наборната военна работа е още един акт, посредством който страната ни ще подсигурява своята сигурност и бъдеще в комплицираната геополитическа конюнктура.

5. С промени в Конституцията би трябвало да подсигурява, че всеки етнически българин по света може да се прибере в България и да има обезпечено право на обучение и работа, както и да получи българско поданство.

6. Искам да подчертая също по този начин, че е неизбежно да се отвори дебата за увеличение на пълномощията на президента без значение кой съставлява институцията. Президентът би трябвало да има право на законодателна самодейност и да желае избор на съмнение на държавните управления и други

Тези шест неща би трябвало да бъдат вкарани в дебата за промени на Конституцията. Нужен е публичен консенсус. Иначе Велико народно събрание за понижаване броя на депутатите и ограничение пълномощията на правосъдния министър е безсмислено.

А във връзка с предлагането на сътрудниците от ГЕРБ - когато се съберем на съдружен съвет, ще ги обсъдим с тях и ще преценим каква ще е позицията на Вътрешна македонска революционна организация, както и ще мотивираме нашите хрумвания.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР