Продължават реакциите и около действията на прокуратурата, свързани с президента

...
Продължават реакциите и около действията на прокуратурата, свързани с президента
Коментари Харесай

Юристи: Разпространението на СРС-та не е нарушение

Продължават реакциите и към дейностите на прокуратурата, свързани с президента Румен Радев. Според адвокати разпространението на СРС-тата не е нарушаване, тъй като в проблема са материални доказателствени средства и като такива са обществени. Според други прависти обаче разгласяването на информацията от аудиозаписите съставлява закононарушение по Наказателния кодекс.

Тази седмица основният прокурор изиска Конституционният съд да пояснява наредбата за имунитета на президента и по-късно бяха огласени СРС-та сред началника на Военно-въздушните сили и мъж, за който прокуратурата твърди, че е президентът.

Според обвиняването има данни, че президентът е взел участие в осуетяването на инспекция на антикорупционната комисия, обвързвана със брачната половинка му.

Президентът разгласи, че прокуратурата е девалвирала и Конституцията е нарушена.

Според доцент Драгомир Кръстев, откакто основният прокурор е сезирал Конституционният съд, значи има и доказателства, които ние като странични наблюдаващи още не знаем. Според него няма превишаване на пълномощията на обвинител номер 1.
Доц. доктор Драгомир Кръстев - учител във ВСУ " Черноризец Храбър ": Доколкото разполагам с коментара на прокуратурата се касае за потребление на специфични разследващи средства, които в следствие са приключили с правене на материално доказателствено средство, което се приобщава към наказателния развой. От Закона за специфичните разследващи средства, от самия углавен развой знаем, че има три детайла на специфичното разследващо средство в тази догадка съответно, като първите два оперативния прийом и техническото средство са секретни, а когато имаме към този момент направено настоящо материално доказателствено средство, то е очевидно. С други думи, наблюдаващият прокурор има право да позволи използването на тези материални доказателствени средства.  Прокуратурата: Данните, уличаващи президента, са в СРС против командира на Висш съдебен съвет Прокуратурата: Данните, уличаващи президента, са в СРС против командира на Висш съдебен съвет
Прокуратурата разгласява записани диалози със специфични разследващи средства на началника на военно-въздушните сили ген. Цанко Стойков. В единия о...
Още по тематиката Случаят с публикуваните СРС-та
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР