Продължават прясаванията по области и зони в турнира за Купата

...
Продължават прясаванията по области и зони в турнира за Купата
Коментари Харесай

Бдин, Родопа, Димитровград и Дунав продължават напред за Купата на Аматьорската лига

Продължават прясаванията по области и зони в шампионата за Купата на Аматьорската лига. Днес път напред си пробиха (Русе) и на Североизток, и Димитровград на Югоизток, както и в Северозападната зона.

В област Смолян третодивизионният Родопа се наложи с 5:1 при гостуването на играещия в районната дивизия Палас (Рудозем). През целия мач тимът на гостите доминираше и напълно закономерно откри резултата в 23 минута, посредством Стефан Чилингиров. Последваха попадения на Елмир Мустански и Христо Ковачев, надлежно в 27 и 35 минута. През вторите 45 минути продължи превъзходството на " зелено-белите ". Антон Белюков се разписа в 51 минута, а Чавдар Палагачев вкара за 5:0 в 63 минута. Единственият гол за домакините падна в 73 минута, когато Ивайло Хайрилов съумя да преодолее вратаря на гостите. Дебют за представителният отбор на Родопа направи юношата Йордан Чакъров, който е роден през 2004 година.

В междуобластния край на районите Варна/Шумен/Добрич се срещнаха два тима, които предходната година се подвизаваха във Втора лига. отстъпи след осъществяване на дузпи с 2:4 на Черноморец (Балчик). Редовното време приключи без голове, а победното попадение за балчиклии вкара Теодор Маринчев.

Черноморец (Балчик) ще чака спечелилия от поток Русе/Силистра/Разград/Търговище. Днес там се игра полуфинал, а в него Дунав (Русе) реализира втора победа в границите на три дни над новака в Трета лига -Светкавица (Силистра) и го победи с 5:0 (3:0). В идващия кръг русенци ще се срещнат с -3 и спечелилият от тази среща ще спори с Черноморец (Балчик) за представител на Североизточна България.

На Северозапад работата на младия и упорит треньор Павел Павлов в Бдин (Видин) дава резултат. С апостолска отдаденост, най-вече с млади момчета, Бдин в профил от шампионата за купата на Аматьорската футболна лига. Редовното време на неутралния терен в Макреш приключи 1:1. При дузпите видинчани победиха с 9:8 и отиват в междуобластния стадий.

В област Димитровград се оправи със сензацията (село Горски Извор) и го победи с 2:1, след което ще се бори в потока Пловдив/Смолян/Хасково/Кърджали за едно място. Старши треньорът на изворци направи много ротации в състава и пусна момчета с по-малко игрова процедура.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР