Продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново, които задръстват

...
Продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново, които задръстват
Коментари Харесай

43 изоставени автомобила, сред които и микробус, репатрира община Велико Търново за година и половина

Продължават инспекциите за изоставени коли във Велико Търново, които задръстват улиците и междублоковите пространства. Огледите са планувани съгласно сигналите, постъпили от великотърновци. Сред последните наложително преместени коли са дребен микробус, зарязан в квартал „ Бузлуджа “, както и изляза от приложимост лека кола на ул. „ Мармарлийска “. С активността е ангажирана оторизирана компания, с която Община Велико Търново има подписан контракт.

При констатиране на моторни транспортни средства, чиито регистрационни номера не са свалени, ангажираната с инспекцията общинска комисия търси притежателите и им издава наставления за непринудено пренасяне. Повечето от притежателите извършват инструкциите. Ако няма дейности от страна на притежателя, следва наложително пренасяне на общинската площадка за краткотрайно предпазване и разкомплектоване на излезли от приложимост коли. Притежателят на отстраненото возило има право да си го прибере назад в 14 дневен период, като заплати таксите за репатриране и престой.

Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства третира изоставените коли като боклук при следните хипотези: прекъсната регистрация от лицензиран осигурител, липса на удостоверен знак за механически обзор за повече от две години. Последното изискване е автомобилът, въпреки и регистриран, да е зарязан върху парцел държавна или общинска благосъстоятелност.

За интервал от година и половина репатрираните коли са 43, като измежду тях има даже дребен пътнически рейс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР