Продължават проверките за фиктивни нощувки в почивните бази на Ученически

...
Продължават проверките за фиктивни нощувки в почивните бази на Ученически
Коментари Харесай

В bTV Репортерите: Разследват злоупотреба за 8 млн. лв. с бюджета за ученически отдих

Продължават инспекциите за фиктивни нощувки в почивните бази на " Ученически отдих и спорт " АД. Разследващият публицист на bTV Марин Николов съумя да беседва с досегашните шефове на сдружението, които МОН упрекна за над 290 000 недоказани нощувки на възпитаници.

След покана за изявление към освободения от поста шеф на „ Ученически отдих и спорт “ АД Емануил Райчев, той ни свърза със заместника си Пламен Манолов. Манолов твърди, че няма нарушавания по контракта с министерството, а единствено резервации, анулирани за в бъдеще поради Коронавирус рецесията.

„ Част от тези резервации ги отменихме и сме върнали пари от по 200 - 300 лева капаро, което е давано и е изтеглено, а друга част сме трансферирали за предстоящ интервал “, изясни той.

Служебният министър на образованието и науката не приема обяснението.

„ Не са показани документи - няма резервационни писма, няма писма за евакуиране на резервациите. Ние такива не сме получили “, съобщи акад. Николай Денков.

Търсим и някогашния учебен министър Красимир Вълчев, по чието време са направени част от противоречивите резервации.

„ Ако някой от тези хора е нарушил разпоредбите, да си получи заслуженото. Аз юрист на никого няма да бъда “, сподели той.

Според тригодишния контракт на " Ученически отдих и спорт " АД с просветното министерство децата си заплащат по 18 лв. на нощувка с храна на цялостен интернат. Останалото се доплаща от страната – по 30,46 лева на нощувка. На база инспекции през лятото от просветното министерство настояват, че ".

Къде са 8 млн. лева от противоречиви настанявания в почивните бази на " Ученически отдих " и къде са децата гледайте довечера в bTV Репортерите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР