Продължават проверките на институциите за това кой изсече горичката и

...
Продължават проверките на институциите за това кой изсече горичката и
Коментари Харесай

Още търсят кой унищожи мястото за гнездене на кормораните край Дуранкулашкото езеро

Продължават инспекциите на институциите за това кой изсече горичката и унищожи единственото място за гнездене на огромните корморани край Дуранкулашкото езеро. Собственикът на терена е наедрял земевладелец, който преди години, в съдружничество с брат си, изля бетон в архитектурния резерват " Яйлата ".

Вместо дребни птици в региона на Дуранкулашкото езеро тази година, от Дружеството за отбрана на птиците (БДЗП) откриват единствено изсечени дърветата и материал, квалифициран за транспортиране.
Унищожено е място за гнездене на огромен корморан по Северното Черноморие От години птиците гнездят в горичка край Дуранкулашкото езеро
Справка в община Шабла демонстрира, че притежател на парцела от октомври предходната година е Илко Павлов.

Съседният имот е благосъстоятелност още веднъж на Павлов, само че в съдружие с брат му Иван и двамата са внесли предложение за създаване на ботаническа градина.

" Вероятно това, което се случи с колонията на кормораните и изсичането на гората е обвързвано точно с този план. За почистване на територията и основаване на нещо друго от естественото местообитание край Дуранкулашкото езеро ", споделя Михаил Илиев от Българско дружество за защита на птиците.
До 5000 лева санкция грози хората, отглеждали лебеди като домашни любимци Три неми лебеда бяха пуснати в бургаското езеро Вая, откакто бяха иззети от частен дом
Братя Павлови са едри земевладелци в Добруджа, само че станаха известни преди години откакто започнаха да леят бетон в резервата " Яйлата " по план за възобновяване на рибарска хижа. Последва скандал и реакция от институциите.

През 2007 година на това място бяха излети основите на противозаконната сграда на братя Павлови. След 8 годишна битка на екологични организации и жители тя бе изцяло отстранена. Днес към този момент на нейно място цъфтят макове.

" В последна сметка спечелва правото, което беше значимо. Та това бяха фактически едни 8 години на доста тежки борби правни и всевъзможни и аз знаех, че това рано или късно ще се завърши по този метод ", отбелязва Владо Руменов – художник и природозащитник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР