Продължават проверките на Държавен фонд "Земеделие" в къщите за гости,

...
Продължават проверките на Държавен фонд "Земеделие" в къщите за гости,
Коментари Харесай

Подпукаха една от легендите на попфолка заради къща за гости

Продължават инспекциите на Държавен фонд "Земеделие " в къщите за посетители, издигнати с европейски пари. Инспектиращите влязоха в къщата на фолк артиста Милко Калайджиев в свиленградското село Мезек.

Към този миг не са открити нарушавания. Къщата се употребява по предопределение. Тя е издигната преди четири години и към момента е в мониторингов интервал. Общата стойност на плана е 435 000 лв., от които 304 000 лв. са европейско финансиране.

„ Нямам никакви терзания. Аз съм казвал от дълго време, че съм обществено лице и всяка моя стъпка се следи от всички вероятни институции. Къщата от първия ден, в който е издигната и пусната за това, за което е направена, се употребява единствено и само за гости”, изясни пред bTV Милко Калайджиев.



Къщата има съответните рекламни материали, което демонстрира, че тя се употребява по предопределение, разясниха проверяващите.

Преди чиновниците на Държавен фонд „ Земеделие”, там са влезнали и служители на реда от Икономическа полиция. Това се е случило в разгара на абсурда с къщите за посетители.

В същото време нови инспекции на къщи за посетители започнаха и в Сапарева баня, заяви Нова.

Служителите на Областната дирекция по земеделие в Кюстендил ревизират документите и това дали обектите се употребяват по предопределение.

В региона ще бъдат тествани общо 15 къщи, които към момента се намират в мониторинговия интервал. Резултатите от инспекциите ще бъдат ясни на по-късен стадий.

„ Влизаме към този момент в дейния сезон. Досега визитите бяха доста по-рехави. Сега виждам, че се цялостни за юни, юли, август”, разяснява Лазар Маргин, притежател на къща за посетители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР