Продължават проверките и разследването по случая с двете сестри, които

...
Продължават проверките и разследването по случая с двете сестри, които
Коментари Харесай

Не е упражнявано насилие срещу дъщерите, държани под ключ в Свищов

Продължават инспекциите и следствието по случая с двете сестри, които в продължение на години са живели затворени от майка си в дома им в Свищов. Вчера след сигнал на съседи полицията влезе в дома и задържа майката за разпит. Дъщерите са били открити в една от стаите на къщата, несъответстващи и в тежко психическо и физическо положение. Съседите са потресени от случилото се.

Сигналът в полицията подал Владимир Петров. Мъжът споделя, че се усъмнил, че в тази къща от години са заключени дъщерите на 65- годишната му съседка Пепа.Владимир Петров - комшия: „ Преди четири месеца, видях дамата и я попитах къде са ѝ дъщерите, сподели че са в София, след няколко дни, че отново са тръгнали и взех да се усъмнявам! "

Съседи на фамилията описват, че не са виждалите двете сестри в продължение на години, като по думите им една от тях имала забележими душевен отклонения.Янка Манчева - комшия: „ Те се държат доста изключително. Не мога да си обясня нейното държание поради това състояние, в което се намират дъщерите ѝ. Трябвало е да потърси помощ! "

Силвана - комшия: „ Външно дамата наподобява доста скромна, тиха! "

Проверката на полицията посочила, че против двете дами не е упражнявано принуждение и те не са изведени от обществените. След разпитите майка им е освободена. За „ По света и у нас " от районната прокуратура в Свищов обявиха че по случая към момента има доста неизяснени и даже странни условия. Разследването продължава.
" Вероятно се е срамувала от държанието на дъщерите си, отбягваше да приказва за тях ", показа за Янка Манчева, която е тяхна съседка.

Тя сподели още, че е познавала фамилията като положително, а децата им израстнали дружно.

" През 2009 година се върнах от Испания, където живеех за малко и от този момент до 2011 година поддържахме контакти, даже им ходех на посетители. Тогава и обаче забелязах, че едното момиче не е добре душевен, само че допусках, че е нещо краткотрайно, дължащо се на изтощеност ", означи Янка Манчева.

Тя описа, че е виждала по-малката сестра да си приказва сама и да прави странни жестове.

В края на предходната седмица съседи са подали сигнал към обществените служби и полицията в Свищов. Те забелязали, че дамата купува огромно количество хранителни артикули, а в това време живее сама.

След подадения сигнал полицията е направила инспекция и е разкрила двете безпомощни дами на 33 и 34 години. Били държани в една от стаите на къщата.

Според управляващите изглеждали доста зле и били несъответстващи.

При разпита майката декларирала, че дъщерите ѝ не са излизали по лично предпочитание. Тя е арестувана, а психологично болните дами ще бъдат настанени в профилиран дом.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/01/17/maikata-se-sramuvala-shterkite-i-ludnali-zatova-pod-kliuch.365288
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР