Продължават протестите срещу ограничителната заповед на здравния министър заради работното

...
Продължават протестите срещу ограничителната заповед на здравния министър заради работното
Коментари Харесай

Ресторантьори излязоха на протест в Пловдив и Благоевград

Продължават митингите против ограничаващата заповед на здравния министър поради работното време на заведенията за хранене.

Напрежение съпътстваше митинга в Пловдив поради опитите на протестиращите да блокират основни булеварди.

В началото на митинга те минаха по бул. " Шести септември ", по-късно по основната улица и пробваха да блокират бул. " Цар Борис Трети Обединител ".

Там бяха спрени от полицията, последваха договаряния, повишаване на напрежението и в последна сметка представителите на заведенията за хранене и заведенията в града бяха пуснати да преминат по булеварда.



Председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, който дойде за митинга, съобщи, че откакто на техните чиновници, на самите притежатели, се постанова наложителна имунизация, това би трябвало да бъде подхванато за всички чиновници на държавната администрация.

" Имаме 240 депутати, определени от народа и желаеме здравните ограничения да минат през Народното събрание, да се гледат там и тогава да бъдат приложени ", сподели Алибегов.

Всички протестиращи се оповестиха " за " повече обществени и стопански ограничения, които да бъдат към заповедта на здравния министър.



По същото време митинг имаше и в Благоевград. Там недоволните блокираха за към 20 минути основен път Е-79, след което се пробваха да затворят и придвижването на кръговото кръстовище, което свързва автомагистрала " Струма " с интернационалния път, само че бяха спрени от полицията. Исканията им са същите.

Следващият огромен митинг на представителите на сектора ще бъде на 8 септември.

Репортер: Галена Паскова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР