Продължават протестите на служители от МВР. Тяхното основно искане е

...
Продължават протестите на служители от МВР. Тяхното основно искане е
Коментари Харесай

Полицаите и пожарникарите на бунт заради ниско заплащане и лоши условия на труд

Продължават митингите на чиновници от Министерство на вътрешните работи. Тяхното главно искане е за увеличение на заплащането на нощния труд, което е безусловно жълти стотинки на час.

Възнагражданието от 25 ст. за нощен труд не е променяно от 2007 година и не е съизмеримо със сегашните условия, в които живеем, разясниха протестиращи служители на реда и пожарникари в предаването „ Тази сутрин”.

Според тях това заплащане би трябвало да се обвърже със обществено измерим изменчив фактор като минималната работна заплата. Исканията им са в началото това възнаграждение да се увеличи на 1 лев, като последователно да се повиши до 2,50.
Служители на Министерство на вътрешните работи във Варна излязоха на митинг поради заплащането на нощния труд Те упорстват доплащането да нарасне до най-малко 1 лева на час
Това е втори митинг на чиновниците от Министерство на вътрешните работи. От провеждането на националния митинг на 5 юли, до вчерашния, разговор с Министерството на вътрешните работи не е извършен, настояват още протестиращите. Те показаха, че ще преценяват какви ще са дейностите им в бъдеще - в случай че има договаряния, ще протестните дейности ще бъдат прекъснати. „ Ако не престават да не ни чуват, ще продължим по градове с районните протести”, оповестиха протестиращите служители на реда и пожарникари.

Условията на работа също са един от претекстовете за митинг. В пожарната във Варна гаражните порти да вземем за пример не са сменяни от 60-те години, когато е издигната постройката, има и огромен проблем с осветлението вътре. В постройката има и бълхи, тъй като влизат котки през неуплътнените порти, уточни един от пожарникарите, който също стачкува.

По думите му проблем има и с оборудването, а инвентарът, с който работят пожарникарите, също е доста остарял и изхабен.

„ Заради изплащането на ексклузивен труд има проблем и с персоналния състав, който е на дежурство. Вместо 10 индивида, през днешния ден да вземем за пример са дежурни 8, а това би могло да бъде проблем. Град като Варна и другите регионални градове са доста натоварени и има потребност от хора. Случва се даже за цяла Варна да има четирима пожарникари на нощно дежурство”, обясниха още протестиращите пожарникари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР