Продължават протестите на професионалистите по здравни грижи за по-високи заплати

...
Продължават протестите на професионалистите по здравни грижи за по-високи заплати
Коментари Харесай

Продължават протестите на специалистите по здравни грижи

Продължават митингите на експертите по здравни грижи за по-високи заплати и по-добри изискванията на труд. Сестрите се заканиха да стачкуват всеки ден до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

Липсата на фрагменти в публичното здраве стартира да се трансформира в сериозен и рисков проблем. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. По негови думи доста области страдат от голям дефицит на експерти поради ниските хонорари и липса на благоприятни условия за развиване. И най-хубавите лаборатории няма по какъв начин да работят съвършено, в случай че там няма задоволително опитни и добре подготвени чиновници, разяснява доктор Ангел Кунчев. А казусът с дефицита на фрагменти става все по-голям.
Д-р Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор Ние имаме цели области без паразитолози, без вирусолози, без микробиолози, епидемиолозите са по един двама в област. И те изчезват. И в действителност готовността на страната да реагира при незабавна обстановка понижава доста, което е рисково.
Няма интерес от страна на младежите към работните позиции в публичното здраве. А доста опитни фрагменти се пренасочват към други специалности.

Д-р Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор: Давах за образец човек с доста огромен опит, здравен контрольор, на който разчита цяла ревизия, за Бургас става въпрос, която се реалокира на работа като склададжия за 50% по-голяма заплата. В случая губят всички, най-вече страната.
Според доктор Ангел Кунчев отначало би трябвало да се прегледа системата и да се вкара нов ред, с цел да се задържат актуалните фрагменти и да се привлекат нови.

 © БГНЕС  Д-р Ангел Кунчев: Да се вкара ред в опазването на здравето Д-р Ангел Кунчев: Да се вкара ред в опазването на здравето
В региона на публичното здраве неналичието на фрагменти стартира да се трансформира в главен проблем. Това съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия доктор Ангел...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР