Продължават протестите на музикантите от Българското национално радио (БНР), съобщиха

...
Продължават протестите на музикантите от Българското национално радио (БНР), съобщиха
Коментари Харесай

Продължават протестите на творците от БНР

Продължават митингите на музикантите от Българското национално радио (БНР), оповестиха от публичната медия.

Днес, 24 април, създателите от музикалните сформира на БНР ще стачкуват пред постройката на Министерството на финансите. Те упорстват за нарастване на бюджета на публичната медия, тъй че да могат да се покачат трудовите им хонорари.

Повишаването за заплатите на създателите в радиото минава през промяна на бюджета, изясни през вчерашния ден генералният шеф на БНР Александър Велев. Той поддържа митинга на музикантите.

" Смятам, че е заслужено да получат по-високо възнаграждение на труда си. В Комисията по просвета и медии ръководителят на комисията даде обещание, че ще направи нужното, с цел да получат нарастване на заплатите. Оттам нататък разговорът изчезна, парите не се появиха в бюджета ни, тъй че нямаме от кое място да вземем пари, с цел да дадем на музикантите, а е редно да бъде оценен техния труд и да бъдат непокътнати съставите ", съобщи през вчерашния ден Велев.

Очаква се казусът със заплатите на музикантите от националното радио да се разиска на изключително съвещание на парламентарната комисия по просвета и медии, която ще се организира в четвъртък, 26 април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР