Продължават протестите на еколозите срещу приетите от парламента изменения в

...
Продължават протестите на еколозите срещу приетите от парламента изменения в
Коментари Харесай

Еколози готвят палатков лагер пред Президентството заради закона за Черноморието

Продължават митингите на еколозите против признатите от Народното събрание промени в Закона за Черноморието. Природозащитниците упорстват президентът Румен Радев да наложи несъгласие. В четвъртък жителите ще излязат на палатков лагер пред прозорците на Президентството.

Природозащитниците дефинират рестриктивните мерки за феновете на дивата природа като принуда върху жителите и показаха вяра президентът да се вслуша в настояването за несъгласие. Вместо да контролират свободното къмпингуване, признатите ремонти подтикват застрояването по Черноморието, акцентира Тома Белев от Асоциацията на парковите в България.

"Нарушават правилото, който задължава страната да опазва биологичното многообразие, пропускайки в наказателните разпореждания зараждащите се черноморски дюни, които са също местообитание, което е застрашено от изгубване, това е посочено в Червената книга на Република България ", уточни той.

Приетите текстове дефинитивно не разрешават караваните, кемперите, а също и разполагането на палатки и чадъри върху пясъчните дюни, а за нарушителите се плануват санкции от 500 до хиляда лв.. В момента се създава Наредба, която ще дефинира зоните за свободно къмпингуване.

"Когато няма правила, има безредица. Отидете в Хърватия и си разгърнете палатката на някакъв инцидентен плаж или някъде в нечия равнища. И вижте реакцията на локалното население. Точно след 15 минути ще пристигна полицията и ще ви арестува ", разяснява кметът на община Царево Георги Лапчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР