Продължават протестите край Шишманци. Жители на селото, а също и

...
Продължават протестите край Шишманци. Жители на селото, а също и
Коментари Харесай

Продължават протестите край Шишманци

Продължават митингите край Шишманци . Жители на селото, а също и на Раковски, Белозем и Стряма блокираха тази заран пътната права към завода за боклуци, оповестява БНР.

Все още тлеят единични огнища и пожарът не е загасен на 100%, задимяване на региона няма. Инициативен комитет за осъществяване на референдум за бъдещето на завода, внася искане в понеделник и съпътстваща подписка в Община Раковски.

Отправят се предложения към министъра на околната среда Нено Димов и към шефовете на районната екоинспекция и пожарната и а ко не се отзоват , хората са подготвени на гражданско непокорство .

" Надяваме се способените институции да си свършат този път добре работата и от тук нататък да има по-сериозен надзор на депото за боклуци ", разясняват протестиращи.

" Не сме сигурни, че няма да се повтори. Искаме Раковски да продължава да съществува, желаеме да спрат да ни тровят . Не работи както би трябвало, няма технология за преправяне. Трябва да се спре с това палене и да има по-голям надзор. Всеки един палеж е обливан с вода. Тази вода отива в почвата . Тази почва се заразява и от там зеленчуците в градините ни. Това не е бунище, а една екологична бомба ", допълват те.
 Над 100 души още веднъж блокираха пътната права край Шишманци Обновена
Над 100 души още веднъж блокираха пътната права край Шишманци

Те упорстват за референдум да траяли да работи завода за боклуци

Припомняме, че три села на Община Раковски излязоха на митинг пред депото за боклуци в село Шишманци.

На 12 август сметището край Шишманци пламна. Огънят продължи три дни, а локалните недоволстват от следващото обгазяване и заплашиха с обсада на Автомагистрала " Тракия " и жп линията София-Бургас.

Преди дни шефът на пожарната Николай Николов съобщи, че рискът от пожари в страната е висок.

Припомняме, на 12 август, избухна огромен горски пожар сред селата Брягово, Родопи и Любеново в Хасковско. По-късно стана ясно, че пожар е лумнал и край Дупница.
 Три села плашат с обсада на Автомагистрала
Три села плашат с обсада на Автомагистрала " Тракия " поради пожара в депото в Шишманци

Хората показаха митинга си против обгазяването с маски на лицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР