Продължават проблемите с електрозахранването и снабдяването с вода на част

...
Продължават проблемите с електрозахранването и снабдяването с вода на част
Коментари Харесай

Продължават проблемите с тока и водата след бедствието в Халкидики

Продължават проблемите с електрозахранването и снабдяването с вода на част от полуостров Халкидики, съобщи БНР. Българите, които имат парцели, наранени от урагана, могат да получат обезщетение за вредите, като се извърнат към общината.

Втори ден без ток и вода са регионите от Неа Муданя до Касандра на първия ръкав на полуострова. Хотелите са снабдени с генератори и няма проблем за обслужването на туристите. Изключително мъчно е ситуацията на туристите, които са настанени в частни квартири, вили, както и за жителите на тази част на Халкидики. Магазините не работят, заведенията също. Хората мъчно се доставят с храна.

Екипи на компанията по електрозахранване работят непрекъснато и дават обещание да възстановят подаването на ток късно довечера или до на следващия ден заран. Министърът на енергетиката и околната среда Кости Хадзидакис се обърна за помощ към държавното управление на Белгия за изпращане на генератори. В същото врече тече описването на вредите от техническите екипи.

Част от туристите, които са в края на почивката, си отпътуват, само че всеобщо овакантяване и отменяне на резервации не се регистрира, тъй като хотелите не са наранени от бурята.

Красимир Серафимов, първи секретар на генералното ни консулство Солун, показа за БНР, че сега електрозахранването е възобновено в източната и централната част на Халкидики и на ръкава Ситония.

"Обажданията, които сме имали в консулството, бяха главно свързани с неналичието на връзки, които бяха заради спирането на електрозахранването. Не сме имали позвънявания досега за искане за възобновяване на вреди и предявяване на такива претенции, само че гръцката страна работи в това направление - да може да окаже нужното съдействие….Имахме позвънявания от хора, които бяха с персоналните си коли и се интересуваха каква е вероятността в околните часове да бъде възобновено електрозахранването, тъй че да си създадат сметка дали да продължат своята отмора, или да се връщат в България ", показа Серафимов.

По отношение на проведените екскурзии, връщането ще стане съгласно опциите на съответните туроператори, счита Серафимов. За момента обаче не са постъпвали сигнали.

В събота и неделя също се чака неприятно време.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР