Продължават преговорите по третия мандат за кабинет. Този понеделник БСП

...
Продължават преговорите по третия мандат за кабинет. Този понеделник БСП
Коментари Харесай

Третият мандат: БСП търси подкрепа от туристическия бранш и от синдикатите на МВР

Продължават договарянията по третия мандат за кабинет. Този понеделник Българска социалистическа партия се срещна с туристическия отрасъл и полицейските синдикати, с цел да потърси и тяхната поддръжка. Акцент в диалозите беше актуализацията на бюджета.

От туристическия отрасъл оповестиха, че са постигнали с Българска социалистическа партия консенсус кои ограничения са неотложни и могат да бъдат признати още от този парламент с актуализация на бюджета. Например обезщетения и при отчасти затваряне на сектора.

„ Трябва да се намерят пари за сектора, тъй като тези 400 милиона не стигат до средата, желаеме и смяна при 60/40 “, съобщи Евгени Зумпалов от Сдружение на заведенията в България.

„ Те желаят 60/40 да бъде променено на 80 на 20, в случай че бъдат затворени бизнесите им “, добави ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Проблеми от стопански темперамент, които изискват актуализация на бюджета изложиха и синдикатите в Министерство на вътрешните работи. Според тях трябват спомагателни пари за командироване на служители на реда по границата при нова бежанска вълна.

А в случай че няма актуализация на бюджета, „ не може да се изплатят заплатите за ноември и декември. Така че в случай че някой желае да работи без пари, може би е добре да пристигна да си подаде заявката за работа в Министерство на вътрешните работи “, разяснява Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците от Министерство на вътрешните работи.

„ Ние по тази причина вършим тези срещи открити, да забележим действителните проблеми и да се убеди обществото, че е нужна актуализация, единственият метод това да стане е да задържа мандата две седмици. другояче върна ли го – край “, сподели Корнелия Нинова.

Според Българска социалистическа партия от запаса от милиард и 200 милиона, очакван от служебния кабинет могат да дойдат парите и за бизнеса, и за служителите на реда.

Този вторник левицата ще се срещне с работодатели, синдикати и други секторни организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР