Продължават преговорите на Продължаваме промяната с Демократична България, Има такъв

...
Продължават преговорите на Продължаваме промяната с Демократична България, Има такъв
Коментари Харесай

За Министерство на бедствията и авариите мислят партиите

Продължават договарянията на " Продължаваме промяната " с " Демократична България ", ИТН (ИТН) и Българска социалистическа партия. Днес те обсъждиха тематиката " Вътрешна сигурност ", която бе водена от съпредседателя на Политическа партия Асен Василев.

Отново всяка една от партиите показа своето виждане за развиването на вътрешната сигурност.

" Продължаваме промяната "

Според доцент Милен Иванов, има проблем в законодателството. За да се усъвършенства работата и общото положение на Министерство на вътрешните работи, би трябвало да има Закон за публичния ред и Закон за оперативно-издирвателната активност.

Министерство на вътрешните работи би трябвало да се почисти от всички непотребни структури, които пораждат нуждата от други чиновници. Другите проблеми са свързани с изключителния труд.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев настоя за потреблението на модерни технологии, тъй като има способи за събиране на информация и определяне на надзор. Той желае да се акцентира и на езиковата подготовка в Министерство на вътрешните работи.

Българска социалистическа партия

Социалистите желае да се работи за общество с висока степен на сигурност, държавна отбрана, спокойни условия за труд, непреодолима защитна стена пред проведената престъпност и нулева приемливост към корупцията. Българска социалистическа партия желае да спре натискът от битовата престъпност, като се основат ефикасна реакция на управляващи против всички типове закононарушения.

Според Иван Иванов е нужен обзор на самото министерство, образуване в рамките от 3 до 6 месеца цялостен функционален разбор на Министерство на вътрешните работи, общественият разговор да бъде налице и да се създаде напълно нов Закон за Министерство на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи съставлява една обърната пирамида, която не дава нужния резултат, който чакат жителите и самите чиновници, уточни Иванов. Трябва да бъде комплициран завършек на политическото инженерство в Министерство на вътрешните работи . Другите съществени цели, които би трябвало да се реализиран са, че след промените в Министерство на вътрешните работи, преди всичко битовата престъпност би трябвало да бъде лимитирана в дребните обитаеми места.
 Демократична България влязоха на договаряния с Политическа партия с претенции за конституционни промени
Демократична България влязоха на договаряния с Политическа партия с претенции за конституционни промени

Ива Митева: Няма конституционно болшинство в Народно събрание, даже и с " Възраждане "

Българска социалистическа партия желае още понижаване на наркоманията, кражбите, издаване на нова полицейска карта, съответна подготовка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за пълноценно следствие на закононарушенията, материално-техническото заплащане, поръчителство на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да вървят ръка за ръка и превъзмогване на мигрантската рецесия. Тодор Байчев е забелязал една наклонност - парите в Министерство на вътрешните работи нарастват, само че доверието в полицията понижава . Тази наклонност би трябвало да се обърне, настоя Байчев. Нужна е и една по-добра законова отбрана на настоящите служители на реда.

Филип Попов означи, че като приоритет са старания за укрепването на южната граница, киберсигурността и взаимоотношението на ГДБОП с ДАНС, ДАР, противопоставяне на домашното население, ограничения за образуване и повишение на мотивацията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и повишение ролята на проверяващите служители на реда.
 Атанас Атанасов получи мандат за договаряния за държавно управление
Атанас Атанасов получи мандат за договаряния за държавно управление

Той е следващият водач в оставка, който ще договаря

Има Такъв Народ

Николай Радулов от Има Такъв Народ съобщи, че цели пред партията са застраховане на действителна и ефикасна гражданска сигурност, деполитизация и демутренизация, възобновяване и интензивно прилагане на инструментариума за секване на закононарушения и преобразяване на бранша в поръчител на сигурността и законността. За да се осъществят целите би трябвало да се обезпечи сигурността на елементарния човек.

Радулов настоя за финансова проверка на Министерство на вътрешните работи, цялостна инспекция на десетгодишен интервал обратно и цялостна децентрализация на ведомството . Децентрализацията трябвало да стартира с изваждането на пожарната и гражданска сигурност от Министерство на вътрешните работи , които да бъдат трансформирани в ново Министерство на бедствията и повредите .

Радулов настоя и за основаване на държавна организация " Киберсигурност " и насърчаване на поредна и ефикасна кадрова политика. Според него би трябвало проактивност и предварителна работа по откриване и секване на престъпността.

Антон Михайлов съобщи, че би трябвало да има усилване на координацията сред органите, които реализират връзката против изпирането на пари, обзор на свършеното досега, нормативни промени, разбор на проникването на непознати капитали в страната ни, генерирани от закононарушения в чужбина, потребление на нови технологии, офшорните сдружения да не бъдат употребявани за правене на бизнес, явен административен надзор и други

Виктория Василева съобщи, че може да се направи закон за всяко едно звено, само че няма, а е нужно, един общ Закон за националната сигурност , който да дава обособените понятия за сигурност, насоките в това какво и какви са новите провокации пред системите за сигурност.

Демократична България

Генерал Атанас Атанасова съобщи, че корупцията е главен дестабилизиращ фактор в страната и политиката. Обществото би трябвало да бъде уверено, че най-важната задача на правоохранителната система би трябвало да е битката против корупцията , настоя Атанасов.

Той настоя още за цялостна бистрота на публичните поръчки, цифровизация на процеса и парламентарен надзор. Другите цели пред Демократична България са действителна промени в Закона за правосъдната власт и усилване на ролята на инспектората към Висш съдебен съвет за активността и атестацията на магистратите.

Наложителни са промени в Закона за използване на специфични разследващи средства. Атанасов е склонен с Има Такъв Народ пожарната и гражданска отбрана да бъдат отделени в ново министерство.

Адвокат Калоян Янков съобщи, че следва да бъде изменен специфичния административен статут с Министерство на вътрешните работи , да се одобри функционален закон за запазване и гарантиране на публичния ред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР