Продължават опитите за съставяне на редовен кабинет на първата политическа

...
Продължават опитите за съставяне на редовен кабинет на първата политическа
Коментари Харесай

В търсене на подкрепа: ГЕРБ-СДС на преговори с ИТН ВИДЕО

Продължават опитите за сформиране на постоянен кабинет на първата политическа мощ – ГЕРБ-СДС. След като договарянията с ПП-ДБ приключиха с неуспех и първите не харесаха предлагането на вторите, ГЕРБ седнаха на масата за диалози с останалите партии в 49-ото Народно заседание.

В момента тече срещата с Има Такъв Народ.

 „ Струва ми се, че за всички е ясно, че не може да си позволим следващи предварителни избори. Това би дестабилизирало страната и би посочило, че политическата класа се е изчерпала откъм хрумвания и благоприятни условия ”, съобщи Десислава Атанасова при започване на срещата.

„ Като парламентарна група ние ще подкрепим всяка добра концепция, без да робуваме на идеологически щампи. Ако обаче считаме, че нещо не е положително, не може да очаквате нашата поддръжка за него ”, отговори Тошко Йорданов, представен от Нова.

„ Надявам се специалистите ни да проведат градивен диалог. Ако се получи болшинство в този парламент, то би трябвало да има обща управническа стратегия, а не такава на единствено една от партията ”, счита Йорданов.

„ И нашите, и вашите гласоподаватели са ни изпратили тук, с цел да вършим работа, а не да се караме. Доста време отделихте на втората политическа мощ, въпреки че в профил диалозите изглеждаха безсмислени, странни и с предупреден край. Сляпа поддръжка от нас няма да получи нито една партия в този парламент ”, добави той.

„ Споделям оценката ви за сериозното положение на обществените финанси. Такъв недостиг за нас е безусловно недопустим ”, съобщи Томислав Дончев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР