Продължават опитите за хакерски атаки в държавни институции, те са

...
Продължават опитите за хакерски атаки в държавни институции, те са
Коментари Харесай

Маринов: Хакери продължават атаките към други държавни институции

Продължават опитите за хакерски офанзиви в държавни институции, те са несполучливи с помощта на бързата ни интервенция. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред публицисти, съобщи " Фокус ".

Попитан дали има опити за хакерски пробиви други държавни институции, министърът съобщи: " Има такива опити и не престават. Точна численост не мога да ви кажа. На мен ми рапортуват по-сериозните. Те са несполучливи с помощта на бързата интервенция. Забелязваме една по-висока сензитивност и зоркост на останалите институции след случая с Национална агенция за приходите ", съобщи още Маринов.

По думите му те са по-бдително и това е позитивното след този случай. " Хората са сензитивни и подават сигнали ", посочи още Маринов. На въпрос дали са разкрили други, министърът съобщи, че хакерсктвото стартира да се трансформира в мода измежду младежите. " Както преди години младежта имаше дарба да издига в фетиш дадени нарушители. Ако в Америка погледнете филмите обратно, ще видите, че обществото има такава дарба нарушители, които са международно известни да ги издига в някакъв фетиш или да се възхваляват и да се вършат филми за тях ", уточни още министърът.

Попитан дали могат хакерите да се вербуват, министърът съобщи, че в този момент е малко по-трудно. " Бих споделил, че на избрана основа имаме с част от тези хакери взаимоотношение ". Младен Маринов уточни, че някои от тях имат морални качества, които мъчно се трансформират. " Въпреки че всеки работи за пари, няма какво да се лъжем, всичко минава през парите, макар битката за пари, те имат морал, който в избрана обстановка, оказват помощ на институциите ", добави още той. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР