Продължават опитите за хакерски атаки в държавни институции, те са

...
Продължават опитите за хакерски атаки в държавни институции, те са
Коментари Харесай

Заради МВР новите хакерски атаки срещу държавата са неуспешни, смята министър Маринов

Продължават опитите за хакерски офанзиви в държавни институции, те са несполучливи с помощта на бързата ни интервенция, това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред публицисти, заяви организация " Фокус ". Той беше измежду гостите на конференция за киберсигурността, която се организира в София.

Маринов отхвърли да посочи какъв брой са засечените хакерски офанзиви, като изясни, че на него му рапортуват единствено по-сериозните. " Забелязваме една по-висока сензитивност и зоркост на останалите институции след случая с Национална агенция за приходите. Хората са сензитивни и подават сигнали ", означи министърът.

Маринов изрази терзание, че хакерството се трансформира в мода измежду младежите. Като имало и податливост измежду тях да издигат в фетиш фамозни хакери.

" Както преди години младежта имаше дарба да издига в фетиш дадени нарушители ", изясни министърът. Попитан дали може Министерство на вътрешните работи да вербува хакерите, Маринов сподели, че на този стадий това е мъчно, само че с част от тях полицията имала " взаимоотношение ". " Въпреки че всеки работи за пари, няма какво да се лъжем, всичко минава през парите, макар битката за пари те имат морал, който в избрана обстановка оказва помощ на институциите ", добави още той.

В разгара на абсурда с източените персонални данни от Национална агенция за приходите шефът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " основен комисар Ивайло Спиридонов разгласи, че в службата сега по киберпрестъпления работят 43 души при 13 преди години, като те непрекъснато минават образования.

По-рано през днешния ден, при откриването на конференцията по киберсигурност, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че хакерите би трябвало да се ненавиждат по този начин, както крадците и убийците. Той сподели също, че страната търси разновидности да ангажира престижи в тези среди да работят за нея.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (151)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР