Продължават неразбориите около директорския пост в най-голямото здравно заведение в

...
Продължават неразбориите около директорския пост в най-голямото здравно заведение в
Коментари Харесай

Напрежение в най-голямото здравно заведение в Пиринско! Медиците в МБАЛ Благоевград с подписка срещу назначаването на д-р Михаил Спасов за директор, лекари плашат с напускане

Продължават неразбориите към директорския пост в най-голямото здравно заведение в Пиринско.Както struma. com пръв осведоми, изборът на министъра на опазването на здравето за шеф на МБАЛ Благоевград, е доктор Михаил Спасов, кандидатура препоръчана от Политическа партия " Продължаваме промяната ", чийто претендент за консултант бе доктор Спасов.

Това бе публично обявено и на извършеното в края на предходната седмица заседание в болничното заведение, на което се реши, че до общото заседание на 9 февруари, към този момент ще има назначен краткотраен шеф на болничното заведение.

Кандидатурата на доктор Спасов, който работи в болница Пулс и частен медицински център, шокира лекарската колегия в МБАЛ, която както се оказва не познава сътрудника си. Д-р Спасов в никакъв случай не е работил в държавната болница, без значение че е провел стаж там преди години. Не е прочут за сътрудниците си, което и предизвика митинга на медиците.

Лекари оповестиха, че стартират протестна подписка, която ще изпратят на здравния министър Хинков. Някои от шефовете на отделения обявиха, че в случай че доктор Спасов застане отпред ще изоставен така и така задъхващата се от кадрови недостиг болница. Не излиза наяве обаче коя от препоръчаните кандидатури поддържа болшинството в болничното заведение. Припомняме, че със своя кандидатура за болничен началник излязоха и съдружните сътрудници на Продължаваме промяната - Демократична България.

Те желаят МБАЛ да бъде ръководена от шефа на вътрешно поделение доктор Румен Кондев, който бе претендент за народен представител и кмет на Разлог и който е управлявал Здравната каса в Благоевград.

Разчитайки на неговия административен потенциал от Демократична България считат, че той е най-подходящ за шеф. Веднага след неочакваната гибел на доктор Огнян Митев, отпред на болничното заведение бе подложен хирургът доктор Д. Димитров, след това стана ясно, че назначението му е незаконно и в случаи на наложителна неочаквана смяна в управлението, отпред би трябвало да застане някои от борда да шефовете. Така сега болничното заведение се ръководи от адв. Магдалена Симеонова, ръководител на борда, а доктор Димитров остана заместител по лечебната част.

Боричканията сред партиите за ръководство на болничното заведение към този момент са сведени до знанието на министър Христо Хинков, който е осведомен и за напрежението към избора на доктор Спасов. Обсъждат се двете кандидатури- на Кондев и Спасов, приказва се, че още в самото отпред министърът е отхвърлил кандидатурата на доктор Димитров неизвестно по какви аргументи. ГЕРБ нямат кандидатура за момента, съгласно наши източници има мълчешком съглашение постът да отиде при " Продължаваме промяната ".

Да, обаче лекарите стачкуват против избора на Политическа партия. В случая неразбориите засягат човешкия живот и здраве. Грубото вмешателство в кадровата политика на болничното заведение може да докара до съдбовни последици, които очевидно не интересуват новите политически кадровици. Хаосът се задълбочава всекидневно и към този момент стартира да се приказва, че в случай че локалните лекари и политици не се спогодят към нечия кандидатура, министър Хинков ще назначи доктор от София, отпред на МБАЛ. Успешен образец за сходно предопределение е болничното заведение в Гоце Делчев, която от години се ръководи сполучливо от столичен експерт. МБАЛ е измежду тежките за ръководство здравни заведения.

Д-р Огнян Митев успяваше да я крепи в извънредно комплицирана конюнктура, когато лечебните заведения се задъхваха от безпаричие и липса на фрагменти. Той не позволи рецесията да се стовари с цялата си мощ върху МБАЛ, справяше се години наред, отблъсквайки какви ли не удари и неволи. Работи до последния си ден, безотказно, въпреки да знаеше, че е болен. Поклон!

Надяваме се мястото му да заеме някой като него. Лекар, управител, чийто телефон е постоянно отворен за сътрудници и пациенти. Време за блуждаене няма, политиците да си гледат политиката, тъй като с болничното заведение опити не трябва да се вършат. Очаквайте детайлности.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР