Продължават инсектицидните обработки чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите

...
Продължават инсектицидните обработки чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите
Коментари Харесай

Продължава пръскането срещу комари по поречието на река Дунав

Продължават инсектицидните обработки посредством авиационно отнасяне против комари на засегнатите площи по поречието на река Дунав, оповестиха от БАБХ.

Ще бъде обхваната линия от почти 2 км южно от брега на река Дунав от сръбската граница до Никопол. За 18 юли, четвъртък, е планувано да бъдат третирани площите от село Сомовит до сухоземната ни граница с Румъния . Графикът ще бъде поправен при смяна в метеорологичните условия.
 Дунав напръскване БАБХ
Площите, които ще бъдат обработвани, са избрани от съответните общини. Препаратът, с който ще се извършат третиранията, е от фамилията на пиретроидите - Ефциметрин 10 Европейска комисия.

Третиранията ще се извършат при съблюдаване наредбите на Наредба № 13 от 26 август 2016 година за ограниченията за опазването на пчелите и пчелните фамилии от отравяне и методите за осъществяване на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни действия. -->

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) припомня на пчеларите да подхващат ограничения по запазване здравето на пчелите, като стопаните на пчелините, ситуирани сред село Сомовит и град Никопол, следва да имат поради, че там пръсканията ще са и двата дни.

За повече и по-подробна информация се обръщайте към съответната община. За идните мероприятия с а известени регионалните шефове и кметовете на съответните общини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР