Продължават действията по разследването в сградата на Нове Интернал“ ЕООД

...
Продължават действията по разследването в сградата на Нове Интернал“ ЕООД
Коментари Харесай

Над 4300 достигна броят на иззетите предмети от офиса на Божков

Продължават дейностите по следствието в постройката на „ Нове Интернал “ ЕООД на ул. „ Московска “ №43. В хода на осъществените претърсвания са конфискувани още 771 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брои към този момент възлиза на 4381 предмета, при регистрирани от обвинения Васил Божков по реда на Закона за културното завещание едвам 212 артефакта. Това оповестиха от Спецпрокуратурата.
Паралелно се правят дейности по претърсвания и изземвания и от пространства, находящи се на бул. „ Васил Левски “ №79. Оттам са конфискувани още 106 броя предмета.
Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.

От държавното обвиняване дават фотоси и видео от помещение в постройката на ул. „ Московска “ № 43 в столицата, в които се организират дейностите по следствието под надзора на Специализираната прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР