Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара. На

...
Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара. На
Коментари Харесай

Ново: Мощен Грохот В Горящия Тец Марица-Изток! Рухна Коминът! Всичко На Видео!

Продължават дейностите на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара. На мястото на случая са съсредоточени 14 пожарни екипа, автомеханична стълба и екип за химическа отбрана. Няма данни за непосредствена заплаха за здравето на хората в региона, както и за замърсяване на въздуха. Към момента не е постъпвала и информация за потърпевши служащи.

В работата на оперативния щаб, който управлява дейностите на пожарните екипи, взе участие и основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". На място дойде и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Производствената активност на Топлоелектрическа централа " Марица-Изток " 2 не е наранена от произшествието. Данните от най-близко разположената автоматизирана станция за премерване качеството на въздуха в региона на село Полски градец, която е на разстояние 7,5 км от централата, не регистрира превишения по следените замърсители на атмосферния въздух - серен диоксид, азотни оксиди, фини прахови частици както по време на повредата, по този начин и към сегашния миг.

Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите - Стара Загора ще продължи да следи данните от автоматизираните станции в района и при вероятно нарушение на качеството на атмосферния въздух ще осведоми неотложно популацията и съответните контролни органи
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР