Продължават дейностите по възстановяване на инфраструктурата в селата Слатина, Каравелово

...
Продължават дейностите по възстановяване на инфраструктурата в селата Слатина, Каравелово
Коментари Харесай

След бедствието в Карловско: Докъде стигна възстановяването на инфраструктурата в селата

Продължават дейностите по възобновяване на инфраструктурата в селата Слатина, Каравелово и Богдан, наранени от б едствието на 2 септември 2022 година, оповестиха от Община Карлово.

В Слатина се прави ремонт на част от покрива на Здравната работа. Ще бъдат възобновени също автобусната спирка и Младежкият клуб. От 15 март служащи на Общината с смесен екскаватор ще насипват и подравняват компрометирани улични сектори.

В Каравелово уличното осветяване, унищожено от бедствието, към този момент е на 100% работещо . Навсякъде е прекаран захранващ кабел, сложени са 54 стълба, инсталиран е същият брой осветителни тела.

В края на актуалната седмица стартира цялостното възобновяване на осветлението по улиците в Слатина, а в Богдан дейностите ще започват, откакто от EVN довършат монтажа на стълбовете.

Новото улично осветяване в трите обитаеми места става допустимо с финансиране от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, след извършена процедура за избор на реализатор по Закона за публичните поръчки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР