Продължават дейностите по поддръжката на стадион Черноморец, съобщава вестник Черноморски

...
Продължават дейностите по поддръжката на стадион Черноморец, съобщава вестник Черноморски
Коментари Харесай

Новата тревна настилка на стадион Черноморец като тази на Ман Сити

Продължават дейностите по поддръжката на стадион " Черноморец ", оповестява вестник " Черноморски фар ". Отскоро е положена нова тревна настилка на формалния терен на спортното оборудване в квартал " Акациите ". С нелеката задача се е захванал Николай Кацаров, който дава отговор за поддръжката на стадиона и подготвителните стадиони до него. Той разкри повече детайлности по отношение на настилката, с която по негови думи никой различен тим в аматьорския ни футбол не може да се похвали.

Семето е тревна смеска, която е устойчива на утъпкване, води се RPR. Това е патент и никой не споделя какви са семената. По първичните данни, които виждаме, има тип на хищно семе, което завзема празните пространства на терена и тревата доста бързо запълва дупките, които остават след мачове, когато е по-влажен теренът “, разясни Кацаров.
Той добави, че тревната настилка е с доста прекрасен и компактен и прекрасен цвят, което дава опция на терена да се вършат линии в помощ на страничните съдии и за телевизионни излъчвания.

" Самата смеска е такава, че се възвръща и семето стартира да излиза на към 6-10 градуса температура на въздуха, което за Бургас е идеално, тъй като тук имаме мека зима и може във всеки един миг провалите след футболните мачове да ги отстраним за период от 15-20 дни. Освен че излиза на ниска температура, то доста бързо пораства и прави листна маса. Това е едно от най-хубавите холандски семена в света, които се употребяват и от тимове в целия свят, като да вземем за пример британския Манчестър Сити, както и от съвсем всички тимове в Холандия. Сега навлизат и в България “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР