Продължават да се увеличават случаите на остри вирусни инфекции в

...
Продължават да се увеличават случаите на остри вирусни инфекции в
Коментари Харесай

Засега грипна епидемия е обявена само в област Перник

Продължават да се усилват случаите на остри вирусни инфекции в цялата страна. Въпреки възходящия брой заболели към този момент грипна зараза е оповестена единствено в област Перник. Там учениците са във почивка до сряда в това число. Другите области с доста хора, заболели от грип са Пазарджик, Габрово,Стара Загора и Благоевград.

В Пловдив през днешния ден няма условия да бъде оповестена грипна почивка нито зараза - оповестиха от Регионалната здравна ревизия и по този метод дадоха отговор на притестени родители, които не пуснаха децата си на учебно заведение. Заболеваемостта не е по-различна от предходната седмица, когато бяха регистрирани 121 заболели на 10 000 души, а още няма и изолиран грипен вирус в града.
Иван Тотев - кмет на Пловдив: Към сегашния миг ние нямаме такива данни от страна на РЗИ и не можем да предприемем дейности, които са на база апели в обществени мрежи, просто институциите не работят по този метод .
В поликлиниките обаче имаше напор от чакащи за обзор пациенти.


Д-р Катя Илиева- общопрактикуващ доктор: Аз считам че няма, вижте работя с деца и считам, че няма, сутринта вървят регулярно само че това не е грип. Голямата част са вируси, които си вървят в града от пролетта на 2017 година с повръщане диария, а другите са обещано вируси с конюктивит, грипа типичното е доста малко, има, само че са доста малко на този стадий.
Няма да бъде оповестена грипна зараза и в Пазарджишка област. От 8 до 14 януари са регистрирани 181 болни от остри респираторни болести, а пациентите с пневмония са били 34.
Стефан Мирев - регионален шеф на област Пазарджик: Д ействително има увеличение на заболелите от грипен вирус вид В, само че за момента взехме решение да не бъде обявявана грипна зараза. В четвъртък ще проведем ново съвещание на районния комитет.
Въпреки че Русе беше първият град, в който бяха открити и трите грипни варианта " Мичиган ", " Хонконг " и " Ямагата, от Регионалната здравна ревизия са безапелационни, че към този момент броят на случаите не могат да се одобри за зараза. Пациентите с остри респираторни болести са 188 на 10 000.

Днес лекари приканиха хората да търсят здравна помощ още при първите признаци на неразположение и да не прибягват към самолечение, тъй като това постоянно води до затруднения даже и при елементарна простуда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР