Продължават блокадите заради протести на миньори и енергетици. Затворени за

...
Продължават блокадите заради протести на миньори и енергетици. Затворени за
Коментари Харесай

Блокадите на енергетиците продължават, Денков ги чака в кабинета си

Продължават блокадите поради митинги на миньори и енергетици. Затворени за придвижване са сектори от автомагистрала „ Тракия “, Подбалканския път в региона на Гурково и Прохода на републиката от миньори и енергетици.

Работещите в мините и Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ се оповестиха против териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони, признати от държавното управление в петък, напомня БНР.

Очаква се през днешния ден миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол още веднъж да
провеждат демонстрация в поддръжка на сътрудниците им от Стара Загора.
Днес в Министерския съвет министър председателят Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори.

Поканени са и водачите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “, както и представители на синдикатите в бранша, които обаче към този момент обявиха, че нямат желание да вземат участие в такава среща, в случай че териториалните проекти са пратени в Европейска комисия.

Те настояха и за изключително съвещание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта противоречивите проекти.

Заради блокадите в региона на Стара Загора са въведени следните обходни направления:

За пътуващите по автомагистрала „ Тракия “ той е от пътен възел „ Нова Загора “ по пътя към Нова Загора – Сливен до пътен възел „ Свобода “.

За пътуващите по път Казанлък – Стара Загора: за гр. Стара Загора – през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по пътя Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. „ Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР