Продължаващият ръст на цените на оперативната памет подтикнаха китайските производители

...
Продължаващият ръст на цените на оперативната памет подтикнаха китайските производители
Коментари Харесай

Китай започна производството на DDR4 чипове и модули памет

Продължаващият растеж на цените на оперативната памет подтикнаха китайските производители на полупроводникови принадлежности в напълно къси периоди да провеждат и стартират производството на лични DRAM памети.
Тези дни компанията Xi’an UniIC Semiconductors стартира да приема поръчки за производството на чипове DDR4 памет, както и плочки оперативна памет с тях. По този метод, Xi’an UniIC Semiconductors стана първият производител на чипове в Китай, който съумя да провежда и стартира производството на DDR4 памети .

По-конкретно, китайският производител стартира произвеждане на 4 и 8 гигабайтови модули DDR4 памет с DIMM и SO-DIMM форма фактор, както и DIMM плочки с потенциал 4 GB с поддръжката на ECC. Всички тези памети са предопределени за работа в DDR4-2133 режим, таймингите са CL15, а работното напрежение на чиповете е 1,2 волта.



Техническите характерности на китайските DDR4 памети наподобяват много непретенциозно, само че те са предопределени на първо място да удовлетворят нуждите на вътрешния пазар и към този момент не се знае дали ще бъдат продавани отвън Китай. Но във всички случи появяването на новите китайски DDR4 памети ще понижи цените на оперативната памет като цяло на пазара.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР