Продължаващият блокаж на работата на американското правителство промени плановете и

...
Продължаващият блокаж на работата на американското правителство промени плановете и
Коментари Харесай

Спирането на работа на правителството в САЩ блокира тестове на SpaceX

Продължаващият блокаж на работата на американското държавно управление промени проектите и на частната компания SpaceX. Оказва се, че тя не може да тества своята нова ракета Falcon Heavy - най-малко до момента в който рецесията не бъде позволена, написа The Verge.

Причината е, че компанията се нуждае от помощта на военновъздушните сили на Съединени американски щати, с цел да извърши тестът. Тъй като прекалено много цивилни чиновници са изпратени у дома, пробата се оказва неосъществим.

Falcon Heavy би трябвало да излети от Кейп Канаверал Флорида - същото място, от което са изстрелвани задачите на Аполо до Луната, както и редица полети на совалки. Тестът включва запалването на 27-те мотора, до момента в който ракетата е на земята, с цел да се преценява дали тя е подготвена за полет.

Заради местоположението на площадката SpaceX разчита на помощ от 45th Space Wing на Военновъздушни сили, които би трябвало да се уверят, че всички хора на земята са в сигурност по време на проби и изстрелвания. Но при прекъсване на работата на държавното управление те не могат да правят тези значими задания, защото огромна част от цивилните чиновници са изпратени у дома.

Първоначално, SpaceX смятаха, че " шътдаунът " няма да има въздействие върху програмата им, само че по-късно се оказа, че не са прави. Компанията на Илън Мъск се пробва да извърши първи полет в края на месеца, само че датата на тестванията непрекъснато бива избутвана. Спирането на работа на държавното управление най-вероятно ще реалокира датата за полет още повече - чак през февруари.

Но казусът е още по-голям - забавени са освен тестванията, само че под въпрос са и бъдещите полети на SpaceX, които разчитат на личен състав от Военновъздушни сили, в това число подобен за доставка на товар до Международната галактическа станция.

Следващият плануван полет е за изстрелването на информационен спътник на Люксембург.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР