Продължаващите системни и неуспешни опити за реформиране на МВР през

...
Продължаващите системни и неуспешни опити за реформиране на МВР през
Коментари Харесай

БСП: Неуспешните опити за реформа показват липсата на държавническо отношение към сигурността

Продължаващите систематични и несполучливи опити за реформиране на Министерство на вътрешните работи през последните 2 години изключително демонстрираха липса на държавническо отношение към сигурността на страната. Това сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов в декларация от името на парламентарната група във връзка професионалния празник на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

„ Не единствено от политическото управление на министерството за този интервал, само че от всички, които одобряват този метод, а точно ръководещите обединения в 43-тото и 44-тото Народно заседание, доминирани от ГЕРБ ", уточни той.

Според народния представител това води до неизмерими отрицателни последствия и най-много усилва недоверието на жителите от това, че Министерство на вътрешните работи като институция има потенциал да подсигурява тяхната сигурност. „ Секторът „ Сигурност " би трябвало да има своята резистентност, прогнозируемост, че за тези чиновници, които носят службата, а и за тези, които постъпват на работа, няма всяка година да се утежняват изискванията на труд ", изясни Иван Иванов.

По думите му служителите на реда, които през днешния ден ще стачкуват пред Народно събрание и против които е бил оказан неправдоподобен напън да не осъществят това свое право, имат доста съображение за това, което вършат. „ Те не би трябвало да стопират и след арогантното отношение на държавното управление към тях ", разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Не одобряваме премиера Борисов да трансферира отговорности, тъй като четирима министри от ГЕРБ ръководят от години Министерство на вътрешните работи, от 2009 година насам ", съобщи Иван Иванов. Според него основната причина за недоволството е неналичието на обществен разговор и разнобой в позициите на политическо управление.

„ В политическата стратегия на ГЕРБ се обещаваше попълване на щата на служителите на реда с 6000 души, наличие на еднообразен служители на реда във всяко обитаемо място, а в реалност се оказа, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са със скъсани обувки и си купуват униформите, с цел да отидат да охраняват българската граница ", напомни Иван Иванов.
„ Само страхът от митинги докара до скоростна смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи, даваща опция изчезналите облекла да се заменят с пари ", сподели още той.

Зад служителите на реда застанаха и от Движение за права и свободи. „ Чуйте тези хора, не стачкуват, тъй като имат празник, каквито намеци чуваме. Не стачкуват, тъй като не желаят да честват, а тъй като " ножът е опрял до кокала ". Много години търпят, доста години обещаваме ", сподели депутатът Хамид Хамид в декларация от името на парламентарната група.

„ Нека този празник, на който не честват, а стачкуват, да бъде финален. Следващата година да е същински, а не да стачкуват за по-високи приходи и решаването на проблемите в Министерство на вътрешните работи ", добави Хамид Хамид.

„ Проблемите в бранш „ Сигурност " са доста, липсва ясна визия и тактика за решаването им, само че през днешния ден е празник, да поздравим служителите на реда ", сподели още Хамид Хамид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР