Продължаващите протести в Отава вдъхновиха други по света да планират

...
Продължаващите протести в Отава вдъхновиха други по света да планират
Коментари Харесай

Протестът в Отава вдъхнови конвои по целия свят

Продължаващите митинги в Отава въодушевиха други по света да възнамеряват сходни конвои на свободата, с цел да се опълчат на ограниченията против пандемията и наложителната имунизация.

Организаторите сътвориха голям брой групи във Фейсбук, някои декларират поддръжката си към протестиращите в Канада, други възнамеряват свои лични конвои.

Американски медии оповестиха, че Фейсбук е премахнал най-малко една група в обществените мрежи, координираща ескорт от Калифорния до Вашингтон.

В друга група се разискват направления, по които конвоя ще се движи в североизточните щати. Някои към този момент са трансферирали връзката си в други обществените мрежи като Telegram.

Също въодушевени от митингите в Канада, в Австрия проведоха „ Конвой до Канбера “ в столицата на страната предходната седмица, с цел да стачкуват против наложителната имунизация.

Във Фейсбук се провежда „ Конвой на свободата “ до австрийската столица Виена, който би трябвало да се организира на 11 февруари.

Появата на други „ Конвои на независимост “ и евентуалните митинги идват на фона на опитите на полицията в Отава да овладее обстановката в канадската столица. Хиляди хора пътуваха предходната седмица до Отава, с цел да стачкуват против ограниченията на държавното управление.

Основните уредници на конвоя обявиха, че нямат желание да напущат, до момента в който не бъдат отстранени всички COVID-ограничения.

„ Призоваваме всички равнища на ръководство в Канада да прекратят ограниченията “, сподели в четвъртък Тамара Лич, един от уредниците на конвоя.

Някои протестиращи бяха видяни да построяват дървена структура, която ще служи за социална кухня.

Шефът на полицията в Отава Питър Слоли съобщи в петък, че ще бъдат изпратени още 150 служители на реда, като ще бъдат сложени барикади към „червената зона“.

Полицията чака към 300 до 400 камиона да се опитат да влязат в центъра през уикенда, още 2 000 души може да дойдат пешком.

Вероятно ще има и контрапротест.

Подобни демонстрации се провеждат в други елементи на Канада, в това число на границата сред Канада и Съединени американски щати в Кутс, Алта, Квебек Сити, Манитоба и Торонто.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР