Продължаващите протести в Хонконг са цветна революция, насочена към дестабилизиране

Продължаващите протести в Хонконг са цветна революция, насочена към дестабилизиране ...

Протестите в Хонконг са "цветна революция", обявиха от държавна медия в Китай.Продължаващите протести в Хонконг са "цветна революция", насочена към дестабилизиране на местното правителство и "връщане на града обратно в западния свят", написа близкият до правителството в. "Глобъл таймс" в редакционна статия, цитирана от ДПА.

"Китайското правителство никога няма да позволи естремистката опозиция и Западът да привлекат Хонконг в антикитайския лагер, нито ще позволи на града да изпадне в продължителен хаос, или да стане база на Запада за разрушаване на устоите на политическата система на Китай", отбелязва вестникът.

Според изданието вчера един от журналистите му е бил нападнат на летището от протестиращи, които след това попречили на спешната помощ да стигне до него. Таблоидът осъди случая, който беше потвърден от правителството на Хонконг, и нарече протестиращите професионално подготвени "нарушители на обществения ред".

Китайската служба по въпросите на Хонконг осъди и нарече "полутерористични действия" протестите на хонконгското летище и потвърди подкрепата си за местните власти за сурови наказания на отговорните на фона на задълбочаваща се криза в контролирания от Китай град, предаде "Ройтерс". Службата по въпросите на Хонконг и Макао също категорично осъдиха нападението срещу журналист на в. "Глобъл таймс" и пътник на летището в белязаните от насилие протести.

Летището на Хонконг днес поднови работа, като промени графика на стотици полети, прекъснати през последните два дни, в които протестиращи влязоха в сблъсък с полицията. /БТА

Източник: dnevnik.bg